Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja FreeBSD 10.x Problemy i pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wykupiłem dedyka i z listy systemów wybrałem system freebsd 10.x czytałem gdzieś że dużo się nie różni od wersji 9 a jednak się myliłem.

Mianowicie podczas konfiguracji czyli standardowo wgrywam porty "portsnap fetch extract" później aktualizacja portów i już na samym początku podczas wgrywania MYSQL 5.5 po pierwszym okienku podczas instalacji pokazuje się mnóstwo innych okienek a instalacja  zdaje się jak by miała nie mieć końca -_- o co tutaj chodzi ? czy wszystko akceptować i wreszcie skonczy instalacje tej mysql ? Szczerze to zerkając na te okienka które się pojawiają to niektóre rzeczy zdawały by się ważne w funkcjonowaniu freebsd czy da się może je jakoś anulować już uprzedzę, gdy wciskam cancel nic nie daje gdy zamknąłem putty i podczas ponownego logowania do root-a i wywołaniu instalacji MYSQL 5.5 pokazuje się komunikat :

make: don't know how to make install. Stop

i nic dalej się nie dzieje. Czy da się jakoś reinstalować ten system z poziomu ssh ? Napisałem ticket-a do amina o prośbę reinstalacji na 9.3 ale zanim odpisze to może udało by mi się z waszą pomocą ogarnąć 10 ?

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...