Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Cd I Sh Make

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, a dokładnie z tym poradnikiem

To jest ukryta treść, proszę

Wydaje mi się że robie wszystko dobrze do 6 punktu, a 7 8 i 9 nie dam rady już zrobić, np. wpisuje sh make w konsoli i wyskakuje mi "Can't make: No such file or directory"

I nie wiem dlaczego... :/ Mogłby ktoś mi dokładnie opisac te punkty?

z gory dzienkuje

Opublikowano

przed wpisaniem sh make wpisujesz "cd /usr/rain/channel/share_data/locale/english/quest" lub "cd /usr/rain/channel/share_data/locale/Hongkong/quest"

Opublikowano

Znaczy, wpisalem ./stop i dopiero wtedy to robilem ... Potem wpisalem to co ki kolega napisal, to cd/ x/x/x,

I wpisalem sh make potem wpisalem samo "cd" i wpisalem ./start ....

Opublikowano

A mam pytanie, fo w freezilli w sciezce /usr/rain/channel/share_data/locale/english/quest/ mam plik english_list, hongkong_list.20061005, i honkong_list.bak ale tez zwykle honkong_list, to gdzie mam wpisac to

6)na samym dole dopisujemy linijki:

info_all.quest

change_money.quest

change_sex.quest

first_login.quest

give_eq.quest

give_exp.quest

p_skill.quest

player_login.quest

player_transfer.quest

say_all.quest

change_aligment.quest

?? Bo ja już sam nie wiem, wpisalem to wszedzie, moze dlatego zepsolem cos ?

Ahh mam jeszcze jendo pytanie, moze przyczyna tego jest to że w freezilli mialem foldery, i jak otwierralem je w notatniku (bo odrazu w wordzie sie nie dalo) to bylo to wgl dziwnie ustawione ... wiedz otwieralem notatnikiem, kopiowalem wszystko w niego, sklejalem do worda tam edytowalem i spowrotem wklejalem do notatnika, i potem do freezilli

Czy to moglo byc przyczyna zepsucia wszysktich misji i wgl. ? Bo tam potem w tym notatniu to normalnie wygladalo ... wczesniej byly takie jagby kwadraty ,,,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...