Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile graczy uciągną te dwa vps'y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo jest takich pytań. Nie da się stwierdzić 'od tak', zależne jest to od ilości zastosowanych pluginów, skryptów i ich konfiguracji.

Mogę powiedzieć tyle że serwer KVM (na ss ten 2 bodajże) jest dedykowany pod serwery gier i on utrzyma więcej graczy niż OpenVZ.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Dużo jest takich pytań. Nie da się stwierdzić 'od tak', zależne jest to od ilości zastosowanych pluginów, skryptów i ich konfiguracji.

Mogę powiedzieć tyle że serwer KVM (na ss ten 2 bodajże) jest dedykowany pod serwery gier i on utrzyma więcej graczy niż OpenVZ.

Zakładając, że np. na pierwszym vpsie jest 20pluginow takich samych jak na drugim o ile około graczy który by lepiej uciągnął?

Opublikowano

@up zależy jakie pluginy jeśli w tym będzie plugin skript to troche słabo.

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

To co w spoilerze to jedynie teoria, bardzo niedokładna

Na pierwszy plan, możemy powiedzieć, że poniżej 128MB/slot mogą być poważne problemy z wydajnością. Natomiast to pojęcie jest bardzo bezwzględne.

Istnieje także druga teoria: 1GB max 10 pluginów, lecz tak samo jak wyższa, nie zawsze jest celna.

W przypadku VPSa, ważny wybór to Typ Wirtualizacji. Nie zalecam stawiać serwerów na zasobach współdzielonych OpenVZ, ponieważ Twoi "sąsiedzi" mogą generować większe zapotrzebowanie procesora i nasz serwer będzie "liczył" duuużo wolniej. W każdym przypadku dużo lepszym pomysłem jest VPS KVM.

Reasumując:

Wszystko zalezy od konfiguracji, 8GB KVM? Całkiem spoko, pierdolnij 150 slotów, zobaczymy jak tam pójdzie :).

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

To co w spoilerze to jedynie teoria, bardzo niedokładna

Na pierwszy plan, możemy powiedzieć, że poniżej 128MB/slot mogą być poważne problemy z wydajnością. Natomiast to pojęcie jest bardzo bezwzględne.

Istnieje także druga teoria: 1GB max 10 pluginów, lecz tak samo jak wyższa, nie zawsze jest celna.

W przypadku VPSa, ważny wybór to Typ Wirtualizacji. Nie zalecam stawiać serwerów na zasobach współdzielonych OpenVZ, ponieważ Twoi "sąsiedzi" mogą generować większe zapotrzebowanie procesora i nasz serwer będzie "liczył" duuużo wolniej. W każdym przypadku dużo lepszym pomysłem jest VPS KVM.

Reasumując:

Wszystko zalezy od konfiguracji, 8GB KVM? Całkiem spoko, pierdolnij 150 slotów, zobaczymy jak tam pójdzie :).

Czyli 4gb na kvm pociągnie około 60-70graczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...