Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy z ikonkami

Misi3kK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to w dobrym temacie ale okej ;D

Czyli wypakowalem pliki z Virtualmt2.pl 

czyli ikonki,pc.p2, i root

Ale ikonki mam do broni i zbrojek jakie chce,

Ale jakie pliki potrzebuje zeby dodac itemki na moj serwer? z pc.pc2 i z root ?

Chyba gr2 i dds potrzebuje z pc i pc2 ale jakie ? bo duzo tego jest caly folder pc i pc 2 mam dodac do mojego serwera?

zeby zbroje i bronie mi dzialaly na moim serwerze? :D

Opublikowano

Najlepiej jeśli sam sobie stworzysz nowe id a nie robisz na id z virtuala. Z tego co mogę wywnioskować po twoim temacie poszukujesz broni z Virtuala, modele broni zapewne beda w item. Ikonki są w icon. Ikonki do danego przedmiotu ustawiasz w item_list w locale. Item proto tworzysz na serwerze (robisz wpisy) i wrzucasz do dump(poszukaj), tworzy ci sie klientowe item_proto które wrzucasz do locale. Potem pakujesz pliki item,icon i locale.

PS:w pc i pc2 masz modele i bitmapy zbroi ^^

zandia_sygna.png

Opublikowano

­Czyli wypakowalem all, mam ikonki, ale potrzebuje dds i gr2 i wiem ze to sie znajduje w pc i pc2 ale w jakim folderze znajde te 2 pliki.? bo prawie w kazdym folderze jest jakis dss i gr2 ale ktory potrzebuje?

-/#reff 

Opublikowano

Mozna Zamknac ! Wgralem wszystko na serwer moj i wszystko dziala, bronie, zbroje, kostiumy i dungeony .. poprostu wszystko. xD­ nawet nie potrzebowalem szukac DDS i GR2 ! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...