Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer sie nie odpala po dodaniu nowego locale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dodałem do plików terenza game i db 40k do tego locale de questy zostawiłem stare jednak nie odpala mi serwera a tu syserr

ch99

SYSERR: Jan 19 19:52:47 :: pid_init:
Start of pid: 1665

SYSERR: Jan 19 19:52:47 :: InitializeLua: LOAD_SETTINS_FAILURE(locale/poland/settings.lua)
SYSERR: Jan 19 19:52:47 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

db

SYSERR: Jan 19 19:52:34 :: pid_init:
Start of pid: 1647

SYSERR: Jan 19 19:52:34 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jan 19 19:52:43 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: Jan 19 19:52:45 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 20
SYSERR: Jan 19 19:52:45 :: socket_accept: accept: Software caused connection abort (fd 19)
SYSERR: Jan 19 19:52:46 :: socket_accept: accept: Software caused connection abort (fd 19)
SYSERR: Jan 19 19:52:47 :: socket_accept: accept: Software caused connection abort (fd 19)

Opublikowano

Przecież wystarczy to całe przeczytać i masz odpowiedź...

SYSERR: Jan 19 19:52:47 :: InitializeLua: LOAD_SETTINS_FAILURE(locale/poland/settings.lua)

Opublikowano

Dobra to tak wsadziłem locale de + game db 40k

jako że sypało błędy i nie odpalało serwera musiałem wymienić 4 pliki 

settings.lua
common_drop_item.txt
special_item_group.txt
mob_drop_item.txt

Dałem te z plikow terenza teraz wszystko odpala tylko jest problem bo mam zbyt duże grupki w m1, nowe moby mi sie pojawiły w m1 lisy, zbyt wiele metinów na 20lvl nawet w budynkach sie respią i do tego pojawił się npc niby hadlarz zbrojami a jest biżuteria u niego. I teraz pytanie czy to wina locale bo to co ja posiadam raczej nie jest czyste powinno być tak jak na globalu niemieckim a to wygląda jak jakiś priv :/ macie jakieś rady ?

Opublikowano

regeny zmień w folderach map masz w ftp 

usr/home/xxx/share/locale/chyba folder map coś takiego ;d

ewentualnie pliki.txt wymień na te z terenzo 

group.txt

group_xx.txt itd

a jeżeli masz game i db 40k to musisz też mieć binke 40k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...