Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój komputer w ogóle nie reaguje na podłączenie do prądu ( przedtem wydawał charakterystyczny dźwięk ). Wygląda jakby nie było w nim jego przepływu. Rozebrałem wszystkie podzespoły i nie znalazłem żadnych śladów spalenia. Myślę że wina leży w zasilaczu, lecz bezpieczniki nie są spalone. Czy mimo tego powinienem wymienić zasilacz?

Co do kupna, to co sądzicie o tej stronie http://forum.programosy.pl/czarna-lista-zasilaczy-czyli-jaki-zasilacz-kupic-vp1021724.html ? Mogę się nią kierować podczas wyboru nowego zasilacza? Aktualnie posiadam zasilacz z firmy HEDY o mocy 500W i sądząc po opiniach, jest to bardzo słaby model, więc bardzo prawdopodobne że się popsuł. Jakie są jeszcze charakterystyczne oznaki dla popsutego zasilacza?

Opublikowano

śmierdzi spalonym i przegrzanym plastikiem. 

To wcale nie musi być zasilacz może też i płyta główna. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

śmierdzi spalonym i przegrzanym plastikiem. 

To wcale nie musi być zasilacz może też i płyta główna. 

Właśnie opcje są 2. Albo zasilacz albo płyta główna, albo zasilacz, tylko że jeszcze wczoraj działał bez zarzutów, w dodatku co chwila mi się wyłączał ( co 5-15 min ).

Tak jak mówiłem, nie ma obiegu prądu. Gdyby zasilacz był sprawny, to wydawał by przynajmniej charakterystyczny dźwięk.

W dodatku na płycie nie widzę żadnych śladów spalenia, wygląda tak jak zawsze.

Opublikowano

sobie znajdz jakis inny porzadny zasilacz i daj plyta ktora ci stwierdzi czy padlo ci mobo czy psu

dla mnie skoro pc sie restartowal to jak wspomniales masz 2 winnych: niesprawne mobo (co dla mnie jest dziwne skoro zupelnie juz nie odpala) lub zasilacz (ktory wczoraj jako tako dzialal, a dzis njuz nie potrafi zasilic twojego peceta)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...