Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS w CS:GO

jacek199012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum jesli popelnie jakies bledy z gory przepraszam.

Mianowicie niedawno kupilem komputer Asus

Asus deskpot pc K31ADE

karta Graficzna Intel HD 4400

procesor Intel Core i3-4160T cpu 3.1Ghz 3,1ghz

4GB ram

oczywiscie windows 8

gralem na wczesniej na laptopie w cs:go i mialem bardzo malo fps wiec chcialem zaopatrzyc sie w ten o to komputer\

gdy pobralem cs bylem wrecz zadowolony do czasu wchodzac do gry zwrocilem uwage na fps niestety fps siegaja ledwo 50 fps przy najnizych detalach bez synchronizacji pionowej bez zadnego antyaliasingu (czy jakos tak) wszystko jest powlyaczane jako tako pomaga program gamebooster 5-8 fps dodam ze gram na takze niskiej rozdzielczosci cos w stylu 1280-720

jestem zazenowany w czym lezy problem ? w karcie ? w procesorze 

Prosze o pomoc sad.png

a co mi sie dzieje z fps w smoke to juz nic nie mowie jedyna mape jaka moge grac to cache bo mam tam od 40-50 fps ale to i tak jest tragedia.

co moge zrobić? komputer nie najwyzej klasy ale tez nie wiadomo jak bardzo zły (+2000zł)

oczekiwalem po tej cenie czegoś lepszego niz zwyklych 40 fps

znalazłem jeszcze tutaj coś takiego 

(probowalem wielu rzeczy zadne nie pomogly w wiekszym stopniu)

Opublikowano

Kiedy wy się nauczycie nie kupować gotowych komputerów?  B)

powiedz jeszcze jaki masz zasilacz

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Po takim sprzęcie niestety cudów nie możesz się spodziewać, uważam że najlepiej podczas rozgrywki offnąć wszystko co Ci może przeszkadzać typu; GG, skype, przeglądarkę itp. Ale tak jak koledzy wspomnieli wyżej, gotowca nie opłaca się kupować. 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Napisałem wszystko jest off a co do komputera nie ja go kupiłem tylko dostałem i nie będę przecież wybrzydzac jesli nie da się go jakos zoptymalizować żeby wyciagnal więcej to jak wrócę ze szkoły to podam zasliacz i ewentualnie płytę główną do wymiany karty graficznej

Pytanie czy zmiana karty graficznej pomoże? Reszta w porządku?

Mogę jeszcze dokupić 2gb ram

Opublikowano

No to serio .. Ja mam kompa 7-8 lat . wręcz drewniany i 40 fps ciągnie. Jak wyżej . wina karty . nowy komputer czy uzywka ? bo piszesz że kupiłeś potem ze dostałeś

Opublikowano

Dostałem w prezencie Nowy komputer.

Podam później zasilacz i chciałbym zasięgnąć rady jaką kartę do 400zł.

Tak wiem rakiety za takie pieniądze nie będę mieć Ale taka ktora ogarnie więcej niż ten syf co mam

Opublikowano

Problem jedynie z kartą, bo reszta jest w miarę okej. Zastanawia mnie jak można dać 2000zł za taki złomik.. Zdecydowanie PC>laptop do gier moim zdaniem, ale w to nie wnikajmy. Upgrade wiąże się z kosztami, a innego wyjścia niestety nie widzę :/

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Za przeproszeniem pierdo***, nie znacie się, a wypowiadacie, nie rozumiem...

Pierw co zrób uruchom sobie CS GO

Kliknij CTRL+ALT+DELETE (Jednocześnie)

Następnie wejdź PPM w csgo (Dokładniej w procesach)

I ustaw piorytet na Wysoki, a następnie wejdź w koligacje tak samo PPM i ustaw na większe zużycie procesora.

Jest jeszcze opcja, jeśli nie zależy Ci super na grafice pogrzeb w ustawieniach.

Także masz w ustawieniach coś takiego jak wykorzystywanie wszystkich rdzeni poprawi to FPS'y, ale będziesz miał lekko słabszą grafikę.

PS. nigdy nie kupuj laptopów w sklepach typu Media Markt za 1000zł/2000zł są to bardziej do prac domowych niż do dzisiejszych gier.

Po prostu szajs ;)

EDIT/:

I właśnie jeszcze coś, cs go przede wszystkim opiera się na Procesorze, karta graficzna ma bardzo mały wpływ na rozgrywkę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nic się nie da zrobić, Pan przecież nie masz karty graficznej, dalej nie wiemy jaki masz zasilacz

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Nic się nie da zrobić, Pan przecież nie masz karty graficznej, dalej nie wiemy jaki masz zasilacz

• Power Supply
    120 W Power adaptor

90 W Power adaptor

Już wiesz, zresztą 2k za takiego szmelca to kupa kasy. Nie rozumiem jak ludzie w dzisiejszych czasach nabierają sie na kupno komputerów - ze sklepów. Złożenie komputera to nie jest jakaś matematyka, trochę czasu i chęci. Tak autorze czytałem że to nie ty go kupowałeś, ale weź go zamień na pieniądze i kup coś normalnego. I nie, tutaj ustawienia nie pomogą jeśli chodzi o fpsy.
graphic.png
Opublikowano

Nie mogę sprzedać prezentu szacunek do drugiej osoby mi na to nie pozwala jesli juz bym mial wymieniać prosił bym o podanie jakiejś karty graficznej do 400 zł 

procesor jako taki nie jest az tak badziewny 

ram dokupie drugie 4GB to bedzie 8 

czy mógłbym zakupić ta o to karte? 

http://www.x-kom.pl/p/202830-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-geforce-gt730-2048mb-128bit.html

Opublikowano

Nie mogę sprzedać prezentu szacunek do drugiej osoby mi na to nie pozwala jesli juz bym mial wymieniać prosił bym o podanie jakiejś karty graficznej do 400 zł 

procesor jako taki nie jest az tak badziewny 

ram dokupie drugie 4GB to bedzie 8 

czy mógłbym zakupić ta o to karte? 

http://www.x-kom.pl/p/202830-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-geforce-gt730-2048mb-128bit.html

Ram nie jest super ważny w CS GO.

Polecam Ci coś takiego.

Ale przed zakupem podaj mi specyfikacje swojego Zasilacza, ile ma on W?

http://allegro.pl/gigabyte-gtx-650-ti-gwarancja-i5926409023.html

EDIT//:

Zasilacz już taki tańszy, ale wystarczy żeby uciągnąć sprzęt

http://allegro.pl/okazja-markowy-zasilacz-coolermaster-600w-6-2pin-i5758976588.html

Opublikowano

Stracisz pieniądze kupując co kol wiek z serii GT, tylko GTX - chociaż nie każdy. Na wymianę karty graficznej nie pozwala Ci zasilacz.

Ram nie jest super ważny w CS GO.

Polecam Ci coś takiego.

Ale przed zakupem podaj mi specyfikacje swojego Zasilacza, ile ma on W?

http://allegro.pl/gigabyte-gtx-650-ti-gwarancja-i5926409023.html

EDIT//:

Zasilacz już taki tańszy, ale wystarczy żeby uciągnąć sprzęt

http://allegro.pl/okazja-markowy-zasilacz-coolermaster-600w-6-2pin-i5758976588.html

Nie wiesz czy wejdzie mu on do budy panie mondralinski, nie uważasz że 120W czy tam 90 było dane specjalnie? To nie są zasilacze ATX.. (przynajmniej w biurowych).

graphic.png
Opublikowano

Jeśli szacunek do drugiej osoby Ci nie pozwala na odsprzedanie komputera, to porozmawiaj z tą osobą szczerze i wytłumacz, jak błąd popełniła, że ten komputer nie jest w ogóle warty swojej ceny, aby na przyszłość takich błędów już nie popełniała :) Powinna to zrozumieć

Wystaw to na allegro/olx jako komputer biurowy, jeśli system jest oryginalny to pewnie za ~1200zł zejdzie, dozbieraj troszkę kaski i kup nowy komputer :)

Opublikowano

Jeśli szacunek do drugiej osoby Ci nie pozwala na odsprzedanie komputera, to porozmawiaj z tą osobą szczerze i wytłumacz, jak błąd popełniła, że ten komputer nie jest w ogóle warty swojej ceny, aby na przyszłość takich błędów już nie popełniała :) Powinna to zrozumieć

Wystaw to na allegro/olx jako komputer biurowy, jeśli system jest oryginalny to pewnie za ~1200zł zejdzie, dozbieraj troszkę kaski i kup nowy komputer :)

Tu się w pełni zgadzam, lepiej sprzedać ten komputer na Allegro i złożyć jakąś lepszą maszynkę ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngForges nie chce mi sie na wszystko wypowiadac, ale jesli chodzi o ten menadzer zadan, to pisal przeciez, ze wpisal komendy startowe na fpsy, czyli tez "-high" co jest tym samym. Imo nie oplaca sie brac tego gtxa, ja bym szukal juz za tyle hd7850 (nawet jesli w wersji 1gb). 

Dolozenie ramu cos da, bo masz zintegrowana grafike, ktora wlasnie z niego korzysta. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...