Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Różnica w grze.

WhR

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam.
Ostatnio mam wrażenie że u niektórych stream'erów gra inaczej "chodzi", chodzi mi o to że oglądając np Azoha, lub nightblue gra wygląda na płynniejszą, niż wtedy kiedy ja gram w ligę legend. To są jakieś moje urojenia, czy jest to czymś spowodowane? 
@Edit
W grze mam blokadę na 120fpsów.

Opublikowano

Mają na to wpływ też programy którymi oni streamują. Mogą mieć dobry bitrate i dlatego może wygląda u nich gra tak płynnie. Jeśli chodzi o YT to jest efekt renderowania filmów. 

Specjalista
Opublikowano

kup monitor wiecej hz to będziesz widział różnice

Ok, ale skoro na jednym monitorze widzę różnice to chyba nie jego wina 

Opublikowano

kup monitor wiecej hz to będziesz widział różnice

Więcej Hz mu nic nie da jeśli nie ma odpowiedniej ilości fps a wręcz będzie bardziej mu lagować obraz. 

­

Specjalista
Opublikowano

Fpsów w grze mam około 400, monitor chyba 75Hz, a widzę różnicę kiedy gram u siebie, lub oglądam live np: Overpowa to u NB3 lub u Azoha gra chodzi płynniej. A może coś z synchronizacją pionową?

Specjalista
Opublikowano

Jeśli włączę synchronizację w lolu, fpsy blokują się na takiej samej liczbie, na jakiej działa monitor czyli w moim przypadku 75hz?

Opublikowano

Widzisz płynnie poruszające sie postacie i obraz bo nightblue używa programu do poprawy plynnosci obrazu streamowania. Nie pamietam nazwy tego programu ale jest dosyc drogi, tam chyba miesiecznie sie coś płaci..

co do hz, sam uzywam 144hz monitora i mam zablokowane własnie na 144 w ustawieniach + wylaczona synchronizację. Tobie również radze ustawić stałe 75hz w opcjach i wyłączyć synchronizację. 

jeszcze chciałem dodać że,. nightblue widzi normalnie obraz tak jak my, zaś tylko oglądający go widzą płynniej.

a bajki o hz że nie widać różnicy pomiędzy 60-30 60-120,144 zostawcie dla siebie, proszę was.. i te wypowiedzi na forach że ludzkie oko nie widzi różnić... KOSMOS 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...