Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać ?

kr4box

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie inwestować w jeden czołg którym mi sie dobrze gra czy ulepszać kilka czołgów . Dzisiaj sciągnołem gre i jeszcze za bardzo nie wiem oco chodzi :) .Grało mi się dobrze nawet nie wiem kim zapomniałem ;/ . Ale wszyscy szybciej odemnie jechali a ja wolniej . Oni szybciej atakowali ale mniejsze obrazenia zadawali a ja porządne strzały dawałem . Lepiej ulepszać 1 czołg czy zbierać na jakiś lepszy i potem go ulepszać?

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Najlepiej rozwijać 2-3 linie na początek, nie więcej. Ja rozwijałem łącznie 7 linii i to nie jest najlepszy pomysł, zarówno słabo z kredytami jak i z czasem wbijania Xt.

Opublikowano

Nawet nie wiem  oco chodzi zeby rozwijać 2-3 linie :D

Rozwijasz 3 linie czyli (podam przykłady):

- rosyjskie ht 

-niemieckie td

-niemieckie ht

A gdy już wbijesz załóżmy 7/8/9 tier w tych liniach, można zacząć robić inne nacje/linie np amerykańskie td/ht :)

59495175307068268899.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I Warto z każdej nacji zrobić sobie przynajmniej 6 tier :) różnie to bywa z misjami :)

Opublikowano

Witam, gram od 2 tygodni na konsoli. Gram na kilku liniach, różnymi nacjami, Moje spostrzeżenia (nooba):

- czołgi ciężkie, im wyżej tym wolniej (poza amerykańskim Tier X), grubasy do wymiany ognia na pierwszej linii

- czołgi lekkie wymagają dużej znajomości mechaniki gry, map oraz odblokowanych perków i skilli (Żarówka, Recon, Situational Aw.) Szybkie, zwinne, w większości przypadków dmg można zadać z boku lub z tyłu), głównie do spotowania i "drapania" wroga

- czołgi medium, szybkie i zwinne(wolniejsze niż lekkie), dobre do flankowania, spotowania, lepszy pancerz i siła ognia niż lekkich

- destroyery, statyczna kamperka z siatką maskującą i lornetką

- artyleria - dla mnie nuda :P

To moje osobiste spostrzeżenia, zaznaczam, że gram od 2 tyg. Bez premki lepiej oglądnać kilka filmików i wybrać ścieżkę na początku, bo ew. zmiany będą bardzo kosztowne i czasochłonne.

Opublikowano

Witam, gram od 2 tygodni na konsoli. Gram na kilku liniach, różnymi nacjami, Moje spostrzeżenia (nooba):

- czołgi ciężkie, im wyżej tym wolniej (poza amerykańskim Tier X), grubasy do wymiany ognia na pierwszej linii

- czołgi lekkie wymagają dużej znajomości mechaniki gry, map oraz odblokowanych perków i skilli (Żarówka, Recon, Situational Aw.) Szybkie, zwinne, w większości przypadków dmg można zadać z boku lub z tyłu), głównie do spotowania i "drapania" wroga

- czołgi medium, szybkie i zwinne(wolniejsze niż lekkie), dobre do flankowania, spotowania, lepszy pancerz i siła ognia niż lekkich

- destroyery, statyczna kamperka z siatką maskującą i lornetką

- artyleria - dla mnie nuda :P

To moje osobiste spostrzeżenia, zaznaczam, że gram od 2 tyg. Bez premki lepiej oglądnać kilka filmików i wybrać ścieżkę na początku, bo ew. zmiany będą bardzo kosztowne i czasochłonne.

Z tym, że PC, a konsola się trochę różni. Linia do IS-7 jest bardzo szybka jeśli chodzi o czołgi ciężkie tak samo jak Francuska do 50B.

Mimo jak na dwa tygodnie gry całkiem mądrze gadasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...