Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Podczas instalacji Windows nie widzi dysku

GimesSpyyyy

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem .. Zamówiłem komputer na morele.net bez windowsa, przy instalacji systemu doszedłem do kroku w którym musimy rozdzielić partycje. Niestety tego nie zrobię gdyż pisze że brak dysku itd. Po prostu go nie czyta. Windowsa mam pobranego z internetu, działa gdyż kiedyś instalowalem jedynie płyta się porysowala. Nie wiem czy to wina dysku że jest uszkodzony czy co .. Nie ogarniam reklamacji morele. Proszę o pomoc!.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A OGARNIASZ CZYTANIE INSTRUKCJI OBSŁUGI  ( MANUALU ) DO PŁYTY GŁÓWNEJ ?  

Żeby ci ułatwić nie napiszę jak to ustawić skoro jest to napisane w papierach co masz i na stronie producenta.   Prosty wniosek , jeszcze nie przeczytałeś. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A co do tego ma płytka ? Instalkę masz dobrą i możesz bez problemu zainstalować na tym kompie, ustawić tylko botowanie na legacy i po problemie. 

Możesz mieć milion płytek ale jak jej nie nagrasz dobrze albo nie masz instalki z UEFI nie zainstalujesz tak prosto bez przestawienia biosu. 

Opublikowano

Bios jet ustawiony na UEFI, pewnie instalujesz zmodyfikowanego pirata który nie ma UEFI .

Wystarczy instalkę odpowiednią w UEFI nagrać na CD albo na pena formatowanego na FAT32

Dopiero odczyta go normalnie dysk i zainstaluje system, ważne jaki się instaluje  bo można w7 x64 i wyższe. 

W rufusie trzeba nagrać iso i wybrać 3 opcję formatowania tylko GPT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...