Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odżywki białkowe w wieku 16lat?

_NEXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o tym sądzicie?

Ja wiem tyle:

"Białko to nic innego jak to z jajek czy choćby z serwaty, co do węglowodanów to np. ryż czy wafle ryżowe. Odżywki są sproszkowaną wersją tychże składników. Są oczywiście trochę "podrasowywane", aby lepiej działały, ale to nie ma żadnego wpływu na zdrowie. To co nie zostanie wchłonięte zamienia się w kreatynine, która osadza się na nerkach.Aby to usunąć, trzeba pić dużo wody."

I proszę aby eksperci, którzy kopiują treści postów ze stron o tej tematyce się nie wypowiadali :)

Opublikowano

Powiedz Mi co Ty chcesz w tym wieku osiągnąć z tymi odżyweczkami??

Bo z 50 kg do 80 kg nie urośniesz w 1 miesiąc dzięki temu xD

Bo najczęściej to wszystko tak się kończy

https://www.youtube.com/watch?v=9wlAwB4l514

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Nie ważę 50kg :D

Po prostu chce je stosować jako uzupełnienie diety.

500g na spróbowanie wziąłem i chce zobaczyć jak to działa...

Opublikowano

@TestimoBarça Żebyś wiedział ile ja już jadę na sucho :) 

Widzę, że opinie są podzielone ;( Wypowie się jeszcze ktoś, bardziej szczegółowo?

Opublikowano

Raczej białko w prochu nie wpłynie na Ciebie inaczej, niż białko załóżmy z mięsa czy też z nabiału. Tylko warto pamiętać, że to jest tylko ZASTĘPNIK pokarmu, a nie główne źródło białka w diecie. Jeżeli masz problem z dobiciem białka, to dobijaj odżywką, oczywiście jeżeli nie pilnujesz miski i makroskładników to, dla mnie jest bezsensu picie odżywki białkowej. ;)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

No właśnie i taką odpowiedź chciałem zobaczyć, tylko zastępnik, a nie główne źródło białka.

A co do pilnowania miski i sens brania odżywki białkowej, co masz na myśli dokładnie @Hidan95.

Opublikowano

No właśnie i taką odpowiedź chciałem zobaczyć, tylko zastępnik, a nie główne źródło białka.

A co do pilnowania miski i sens brania odżywki białkowej, co masz na myśli dokładnie @Hidan95.

Że jeżeli wpierdzielasz brud a bierzesz białko to nic ci to nie da.

Opublikowano

Nawiązuje do tego, iż jeżeli, nie będziesz pilnował odpowiednich kalorii i makroskładników to, to białko da Ci tyle co przeciętnemu kowalskiemu czyli prawie nic, dopnij wszystko na ostatni guzik i wtedy zastanawiaj się nad odżywkami :), które jedynie mogą ci w malutki stopniu pomóc.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Że jeżeli wpierdzielasz brud a bierzesz białko to nic ci to nie da.

Lubię takie pier*olenie. Ja masowałem na brudno-czystym jedzeniu, w 9 miesięcy wyszedłem na plus 20 kg, dlatego śmieszy mnie gadka, że na brudno czystym jedzeniu nic nie zrobisz. Natomiast z logicznego punktu widzenia, im więcej jemy tym bilans energetyczny wychodzi nam na +, co za tym idzie jesteśmy wstanie podnosić więcej i z większa częstotliwością ćwiczyć, jedyne co zostaje to pamiętać o czymś na stawy np. animal flex. :) Natomiast ciężko jest utrzymać na czystej misce 3500 kalorii, po pierwsze ze względów na przejedzenie, a po drugie ze względów finansowych. :)

Aha, bo wiele osób boi się jeszcze, że ich zaleje, coś za coś, albo powolny wzrost i robienie z 3-5 lat formy marzeń, albo 1.5 roku ładujemy ostrą masę, następnie ostra redukcja i mamy formę marzeń. :)

Sorry za trochę chaosu, ale sesja i nie mam czasu ubierać tego w całość jakoś super. :)

Opublikowano

Lubię takie pier*olenie. Ja masowałem na brudno-czystym jedzeniu, w 9 miesięcy wyszedłem na plus 20 kg, dlatego śmieszy mnie gadka, że na brudno czystym jedzeniu nic nie zrobisz. Natomiast z logicznego punktu widzenia, im więcej jemy tym bilans energetyczny wychodzi nam na +, co za tym idzie jesteśmy wstanie podnosić więcej i z większa częstotliwością ćwiczyć, jedyne co zostaje to pamiętać o czymś na stawy np. animal flex. :) Natomiast ciężko jest utrzymać na czystej misce 3500 kalorii, po pierwsze ze względów na przejedzenie, a po drugie ze względów finansowych. :)

Aha, bo wiele osób boi się jeszcze, że ich zaleje, coś za coś, albo powolny wzrost i robienie z 3-5 lat formy marzeń, albo 1.5 roku ładujemy ostrą masę, następnie ostra redukcja i mamy formę marzeń. :)

Sorry za trochę chaosu, ale sesja i nie mam czasu ubierać tego w całość jakoś super. :)

Tylko weź pod uwagę, że jednego trochę podleje jak nie pilnuje kcal, a drugiego zaleje jak prosiaka. Ja np. nie mogę sobie pozwolić na zbyt dużą nadwyżkę, 300 kcal ponad zapotrzebowanie to u mnie całkowity max, jeżeli nie chce się zalać jak prosie. Nie można wszystkich mierzyć na równi, ja staram się trzymać bf-a w ryzach bo zejście poniżej 12% to u mnie jest katorga, set point mam wysoki i jako tako staram się maksymalnie dobić do tych 15-16% bf i tyle. Poza tym w 9 miesięcy nie zrobisz 20kg mięcha, nawet nie wiem czy połowa z tego to będzie mięcho, może jak jesteś początkującym, ale fakt faktem jest taki, że na agresywnej masie zrobisz więcej mięcha niż na bardzo powolnej.

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Tylko weź pod uwagę, że jednego trochę podleje jak nie pilnuje kcal, a drugiego zaleje jak prosiaka. Ja np. nie mogę sobie pozwolić na zbyt dużą nadwyżkę, 300 kcal ponad zapotrzebowanie to u mnie całkowity max, jeżeli nie chce się zalać jak prosie. Nie można wszystkich mierzyć na równi, ja staram się trzymać bf-a w ryzach bo zejście poniżej 12% to u mnie jest katorga, set point mam wysoki i jako tako staram się maksymalnie dobić do tych 15-16% bf i tyle. Poza tym w 9 miesięcy nie zrobisz 20kg mięcha, nawet nie wiem czy połowa z tego to będzie mięcho, może jak jesteś początkującym, ale fakt faktem jest taki, że na agresywnej masie zrobisz więcej mięcha niż na bardzo powolnej.

Nie wydaje mi się, żeby zalało Cię, aż tak. :) Chyba, że siedziałbyś tylko na 4 literach przed kompem jadł, a na trening zawozili Cię wózkiem widłowym. :) Co do zejścia z bf'a no cóż, nikt nie mówił, że bd łatwo. :) Btw. jakbym chciał kuć dupę to sądzę, że w 9 miesięcy 20 kg poszło by luźno. :) To nie Mr.Olympia, gdzie już budujesz na rok 1-2 kg. max. i przekraczasz możliwości organizmu. :)

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby zalało Cię, aż tak. :) Chyba, że siedziałbyś tylko na 4 literach przed kompem jadł, a na trening zawozili Cię wózkiem widłowym. :) Co do zejścia z bf'a no cóż, nikt nie mówił, że bd łatwo. :) Btw. jakbym chciał kuć dupę to sądzę, że w 9 miesięcy 20 kg poszło by luźno. :) To nie Mr.Olympia, gdzie już budujesz na rok 1-2 kg. max. i przekraczasz możliwości organizmu. :)

Kucie "troszkę" podwyższa nasze naturalne zdolności, między innymi co do budowy suchej masy mięśniowej, w dużej mierze też zamienia metabolizm w maszynę. Mnie by znów tak zalało, do takiego bf dąży moje ciało, pewnie wiesz co to set point więc u mnie jest dość wysoko, ze względu na tryb życia jaki prowadziłem we wczesnej młodości + lekkie uwarunkowanie genetyczne do tego mam. Dlatego muszę wolniej masować, oczywiście w twoim wypadku pewnie się sprawdza bardziej agresywna masa i wtedy też więcej mięcha zrobisz, ale do cierpliwych świat należy :D

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Ludzie malanzuja na bombie w wiekoszsci przypadkach nic sie nie dzieje :) 

Bialko na spokojnie

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...