Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać, Slotex czy Fiberhost?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecałbym zakup serwera VPS na lvlup.pro lub OVH. Są po prostu wydajniejsze a można od razu postawić na nich TS'a i WWW.

Ze slotexem doczynienia nie miałem więc ani go odradzić nie mogę ani polecić.

Co do fiberhosta jest to totalny bubel. Często mają jakieś awarie, support nie jest najlepszy. Kasa wyrzucona w błotko ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Oba te hostingi są chujo*e. Z tego co słyszałem slotex to totalny syf a na fiberhoście miałem swój serwer co do panelu,supportu zastrzeżeń nie mam ale mają słabe maszyny.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

Slotex to jeden z największych syfow, fiberhost nie jest lepszy, ale jeżeli miałbym wybierać z tych dwóch to byłby to fiberhost.

A jeżeli chcesz mieć stabilny serwer to zainwestuj w vpsa ;)

j

Opublikowano

VPS na ohv. Trochę zainwestujesz ale nie będzie lagów i tak jak kolega UP napisał Od razu ts i WWW.

Chyba że nie masz jak ogarnąć swoich SMS'ów to polecam ENDERCHEST. 

Opublikowano

Na Slotexie miałem, co jakiś czas były awarie. Fiberhost to jeden z nielicznych hostów u których nie miałem serwera, ale opinie są różne.

Najlepszy będzie CraftHost.pl. Hosting mało popularny, mają masę wolnych zasobów, są znakomici, ich support odpowiada w kilka minut. Idzie dostać od nich nawet stały kontakt GG,

ani razu nie było z nimi problemów, udało mi się kiedyś załatwić nagrody dla forum od nich i nie dlatego go polecam, po prostu ze wszystkich hostów uważam, że jest najlepszy, nie dostaję 

od nich ani złamanego grosza, polecam z czystej inicjatywy. Jak ze Slotexa się przenosiłem (zgadnij czemu), to wybór padł na CraftHost i nie mogłem trafić lepiej. Miałem spory serwer wtedy

i musiałem się przenieść. Poszli na ugodę, że nie muszę z góry płacić, skoro nie mogę (bo nie mogłem), a opłaci się to z itemshopu, jeśli się nie dozbiera kwota, to po prostu nie będzie serwer działał.

Poszli mi cholernie na rękę, mają dużo wolnych zasobów maszyn, więc dla nich to nie problem. Jak się umie gadać to są naprawdę super ludzie. Nie polecałbym niczego, co jest syfiaste, gwarantuję.

Jak się trochę bardziej znasz to oczywiście lepszy będzie VPS/dedyk np. z ovh.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Z dwojga złego lepiej w stronę fiberhosta.

Cała strona "slotex.pl" w ogóle nie zachęca, nasrane jest tu banerów i innych gówien.

Serwery są w opór drogie (mam na myśli 1GB za 12 zł, 2GB za 24), pakietu "nolimit" nie bede juz komentował..... Szkoda słów..... Jeszcze ta podstrona: https://slotex.pl/kontakt.html . Strona tak c*****a, że aż szkoda przeglądać. Maszyny??? Awaria na awarii...co wy firewalla nie znacie?!

Fiberhost? Serwer prowadzony przez osoby niewykształcone do tego (16-18 latek). Odpowiedź od supportu to 3 z ortografii i 2 z logiki wypowiedzi.

Jak wszyscy polecam ciepłe bułeczki rano- VPSy, porównaj sobie:

1GB MC = 12 zł

1GB VPS = Niecałe 7 zł (ovh;lvlup).

A na vpsie dostawisz sobie jeszcze ts3 i www (ew. W wolnych chwilach inne serwery gier np CS:GO)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Nie bierz nic z tego co podałeś, kup sobie VPS­ na OVH(Jezeli chcesz zainwestowac wieksza kwote)lub na lvlup (taniej)

­7RD0K.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem serwer na:

fiberhost: 200osob utrzymało i serwer padł

tez miałem serwer na slotex i utrzymało 300graczy!

Polecam slotex!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

Polecam zakup serwera vps na mintshost.pl lub ovh.pl a nie pakowanie się w hostingowe bagno

ale zalezy jaka maszyne sie wybierze!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...