Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra ukaże się już w lutym na platformie Steam :P. Ktoś z was ma zamiar kupić? :D Szczerze powiedziawszy, nie pamiętam o czym było to anime :v 

Opis:

Głównym bohaterem chłopak o imieniu Makoto Naegi, który jest jedną z wielu osób rozpoczynających naukę w elitarnej prywatnej szkole średniej. Przyjmuje ona jedynie kandydatów odznaczających się niesamowitymi osiągnięciami na różnych, często dziwnych, polach zainteresowań i specjalizacji. Makoto nie posiada jednak żadnego specjalnego talentu, a wpis na listę uczniów zawdzięcza wygranej w loterii. Na miejscu przekonuje się, że wraz z kilkunastoma innymi pierwszoklasistami zostaje zamknięty we wnętrzu budynku. Zebrani dowiadują się wkrótce z ust sterowanej elektronicznie maskotki o imieniu Monokuma, że aby wydostać się z pułapki muszą zamordować kolegę lub koleżankę tak, by nie zostać złapanym przez pozostałych. W przeciwnym razie resztę swego życia spędzą w szkole.
[opis z gram.pl]

Minimalne wymagania:

System operacyjny: Windows 7 
Procesor: 2.8 GHz Intel Core 2 Duo or better 
Pamięć: 3 GB RAM 
Karta graficzna: OpenGL 3.2 or DirectX 9.0c compatible GPU with at least 1GB of VRAM 
DirectX: Wersja 9.0c 
Miejsce na dysku: 5 GB dostępnej przestrzeni

Zalecane: 

System operacyjny: Windows 7 
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-3470 or better 
Pamięć: 4 GB RAM 
Karta graficzna: OpenGL 3.2 or DirectX 9.0c compatible GPU with at least 1GB of VRAM 
DirectX: Wersja 9.0c 
Miejsce na dysku: 6 GB dostępnej przestrzeni

Pierwszy raz widzę żeby VN miało takie wymagania xD Albo są one na wyrost lub ew. port pisany na kolanie (nie zapomnijmy, że to gra z początku na PSP) tak jak w przypadku FFXIII-2 (10 fps approved) xD

gfgdf

Opublikowano

Ogólnie oglądam teraz pierwszy sezon(? bo nie wiem ile jest) Danganronpa i props ja się jaram, gierka może być ciekawa :) Tylko wymagania jak na VN fakt kosmos xD

giphy.gif

Opublikowano

Ogólnie oglądam teraz pierwszy sezon(? bo nie wiem ile jest) Danganronpa i props ja się jaram, gierka może być ciekawa :) Tylko wymagania jak na VN fakt kosmos xD

Jest tylko jeden sezon, z tego co pamiętam, to zakończenie trochę zaniża całokształt, ale to nic, można to przeboleć :D

Podobno VN jest o wiele lepsze, także myślę, że można zajrzeć;)

Tylko pytanie jest - ile będzie kosztować? Mam nadzieję, że w granicach 10-15 euro(nadzieja matką głupich xD).

I tak, te wymagania :P

gfgdf

Opublikowano

Jest tylko jeden sezon, z tego co pamiętam, to zakończenie trochę zaniża całokształt, ale to nic, można to przeboleć :D

Podobno VN jest o wiele lepsze, także myślę, że można zajrzeć ;)

Tylko pytanie jest - ile będzie kosztować? Mam nadzieję, że w granicach 10-15 euro(nadzieja matką głupich xD).

I tak, te wymagania :P

Kurde szkoda że jest jeden sezon bo fajne mi się to ogląda, masz może coś podobnego najlepiej żeby miało jakieś niesamowite rozkminy typu "no game no life" z niektórymi gierkami, ogólnie lubię jak jest dużo myślenia, wiele wątków masz coś do polecenia tego typu? :D

giphy.gif

Opublikowano

Kurde szkoda że jest jeden sezon bo fajne mi się to ogląda, masz może coś podobnego najlepiej żeby miało jakieś niesamowite rozkminy typu "no game no life" z niektórymi gierkami, ogólnie lubię jak jest dużo myślenia, wiele wątków masz coś do polecenia tego typu? :D

Coś w tym stylu mówisz? Hm..

Mirai Nikki - motyw gry, krew, jedna z postaci nakręca całe anime, bohater ciota, ale warto to przeboleć.

Akuma no Riddle - cała klasa ma za zadanie zabić jedną uczennicę, którą broni koleżanka, wg. mala jest to shoujo-ai/yuri, ale nie przejmowałbym się tym, mała ilość jest takich wątków.

Death Parade - na pewno Ci się spodoba, akcja toczy się w hm.. Czyśćcu i w nim są rozgrywane różne gry (billard, dart itp), które decydują, gdzie dusza trafi do piekła, czy do nieba.

Assassination classroom - wiem jedynie, że cała klasa stara się zabić nauczyciela, który jest kosmitą.

Gakkou gurashi - mimo, że brak tu wątku gry, ale też ciekawa seria. (tak nawiasem mówiąc, może Ci się spodoba ;) )

Nie wiem, co jeszcze. Btoom?

gfgdf

Opublikowano

Coś w tym stylu mówisz? Hm..

Mirai Nikki - motyw gry, krew, jedna z postaci nakręca całe anime, bohater ciota, ale warto to przeboleć.

Akuma no Riddle - cała klasa ma za zadanie zabić jedną uczennicę, którą broni koleżanka, wg. mala jest to shoujo-ai/yuri, ale nie przejmowałbym się tym, mała ilość jest takich wątków.

Death Parade - na pewno Ci się spodoba, akcja toczy się w hm.. Czyśćcu i w nim są rozgrywane różne gry (billard, dart itp), które decydują, gdzie dusza trafi do piekła, czy do nieba.

Assassination classroom - wiem jedynie, że cała klasa stara się zabić nauczyciela, który jest kosmitą.

Gakkou gurashi - mimo, że brak tu wątku gry, ale też ciekawa seria. (tak nawiasem mówiąc, może Ci się spodoba ;) )

Nie wiem, co jeszcze. Btoom?

Mirai nikki obejrzane z 6 razy haha, cała reszta prócz Assassination classrom obejrzana, Assa class mi nie pasował, więc porzucone :D

giphy.gif

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...