Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DDoS'y czy błąd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam trochę nietypowy problem. Od zeszłego czwartku wywaliło mojego TeamSpeak'a, po konsultacji z kolegą, prawdopodobnie wysypało pliki. Zrobiłem reinstalację serwera, wgrałem wszystko na nowo, lecz nie skutecznie, nie miałem łącza z TeamSpeak'iem, wszystko wgrałem prawidłowo. Wczoraj ponownie zrobiłem reinstalację, lecz całego vps'a i wszystko zrobiłem tak, aby wszystko śmigało i stało się. Po 1 minucie łączenia, połączyłem się z nim, lecz TeamSpeak ma stałe 60-70packietów. Co w tej sytuacji robić? Są to jakieś ddosy czy co, bo trwają one już 13godzin od momentu jego włączenia. Ciągle mnie z niego wywala i tak jak wspomniałem mam tam po 60-70 packietów. Na sam koniec dodam, że mam tego ts'a postawionego na vps na OVH. Potrzebuję pilnej pomocy.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Sprawdź czy twoj serwer nie jest czasem przeciążony pod względem procka/ramu.

Pierwsze co powinieneś moim zdaniem zrobić to napisać ticketa do supportu, oni Ci dadzą pewna odpowiedz.

A jeśli mówisz, ze od 13h pakiety takie to watpię aby ktos Cie tyle trzymał :D

Pisz do supportu hostingu

Opublikowano

Sprawdź czy twoj serwer nie jest czasem przeciążony pod względem procka/ramu.

Pierwsze co powinieneś moim zdaniem zrobić to napisać ticketa do supportu, oni Ci dadzą pewna odpowiedz.

A jeśli mówisz, ze od 13h pakiety takie to watpię aby ktos Cie tyle trzymał :D

Pisz do supportu hostingu

Pisałem już, czekam na odpowiedź. Odnośnie sprawdzenia przeciążenia, to nie mam całkowicie do tego dostępu: ,,Brak informacji,, ;) Ale nie rozumiem, jak procek/ram mogą być przeciążone, skoro są czysto po reinstalacji? ;-;

Opublikowano

Pisałem już, czekam na odpowiedź. Odnośnie sprawdzenia przeciążenia, to nie mam całkowicie do tego dostępu: ,,Brak informacji,, ;) Ale nie rozumiem, jak procek/ram mogą być przeciążone, skoro są czysto po reinstalacji? ;-;

Podałem Ci jedna z przyczyn, moim zdaniem wina leży po stronie hostingu bo ataki bezpośrednio na Ciebie to na pewno nie są.

Opublikowano

Podałem Ci jedna z przyczyn, moim zdaniem wina leży po stronie hostingu bo ataki bezpośrednio na Ciebie to na pewno nie są.

Nawet jeśli to wina hostingu, to przez ten czas nie wyłapali żadnego problemu? No nic, czekam na odpowiedź od nich, dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Nawet jeśli to wina hostingu, to przez ten czas nie wyłapali żadnego problemu? No nic, czekam na odpowiedź od nich, dzięki za pomoc ;)

Jaki hosting?

# apt-get install tcpdump

# tcpdump -nnpvvi eth0 -w capture.cap -c 10000

lub

# tcpdump -nnpvvi venet0-w capture.cap -c 10000

Wpisz w ssh i podeślij mi proszę plik caputre.cap.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...