Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto kupić peta?

`Kucyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio po kilkuletniej przerwie od DO, znowu wróciłem tam grać, grałem w tym okresie, gdzie nie było takiego czegoś jak "pet" więc jestem nieco rozkojarzony, jeśli chodzi o ten temat. Nie chce mi się dropić urki, a widzę, że sporo graczy używa bota, więc ja też sobie zacząłem go używać. Zrobiłem nowe konto no i zacząłem grać, aktualnie mam 40k urki (nie wydawalem nic, żadnego drona, lf3 tylko z podstawowych misji) moje pytanie brzmi - warto kupić peta? Bo tak sobie zastanawiam się, czy na 1 levelu dobrze zbierałby mi skrzyneczki, oraz ile sam pet dałby rade wykręcić na mapce 4-x? bo slyszalem, ze on dziala tak, ze im wiekszy lvl, tym bardziej "zbiera" te skrzynki. Pytanie kieruję dlatego, że jest fajna przecena i kieruję pytanie do tych doświadczonych w tematach z pet'ami. Czekam na subiektywne odpowiedzi.

Pomogłem? Możesz odwdzięczyć się Lajkiem. Będę wiedział, że moja pomoc Ci się przydała. 

Masz problem? Śmiało pisz PW albo na GG 50433085 - Postaram się pomóc.

Aha, zapomniałem dodać, że kucyki są fajne. <3

Opublikowano

Nie bo musiałbyś go wyexpić lepiej boć do większej ilości tak btw przydałby się poradnik co i jak kupować na bocie po kolei ;v

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

^a długo go się expi żeby już ładnie zbierał? 

Pomogłem? Możesz odwdzięczyć się Lajkiem. Będę wiedział, że moja pomoc Ci się przydała. 

Opublikowano

Warto go kupić, ale nie tak wcześnie. Najpierw kupić Goliatha+lf+generatory lub coś lepszego, potem drony (irysy), a dopiero potem bawić się w peta.

Jest on dobry do zbierania skrzynek oraz surowców i także gdy idziesz na "wylot" (nie wiem czy ktoś jeszcze używa takiego słowa) bo pet ma tryb "kamikadze" czyli wybucha i zadaje dmg przeciwnikowi, ale wtedy trzeba płacić za naprawdę peta. Moim zdaniem długo się wbija lvl dla takiego peta. Jest to trochę monotonne kiedy ma już większy jego lvl.

Opublikowano

Aktualnie jest promocja, więc zaoszczędzisz sporo urki, kup sobie peta i full paliwa, ale nie używaj go póki co. Wyboć trochę wyposażenia, wyexp peta i wtedy dopiero zacznij go używać.

Opublikowano

Okej, właśnie zamierzam go kupić, bo świetna przecena jest. Te 35k urki odrobię w jakieś 3 dni (słabo jest bez powielacza) :)

Druga sprawa, co myslicie o sperheadzie? Niby fajny, ale troszke mi niepotrzebny jest, bo niewidkę to i ja mogę mieć za jedyne 500 urki, a 45k to jednak troszke sporo. 

Jeszcze trzecia sprawa ;_; a paliwo mozna kupic na zapas? Np. kupię 10k jednostek po przecenie i później będę go używał?

Opublikowano

Sam mam dopiero podstawowe wyposażenie, a podwajacz niedługo się kończy, dlatego peta i paliwo kupiłem sobie na przyszłość, według mnie przecena jest dość opłacalna, nawet jak nie ma jak się go wyexpić, zawsze te 20k się zaoszczędzi.

Opublikowano

Okej, właśnie zamierzam go kupić, bo świetna przecena jest. Te 35k urki odrobię w jakieś 3 dni (słabo jest bez powielacza) :)

Druga sprawa, co myslicie o sperheadzie? Niby fajny, ale troszke mi niepotrzebny jest, bo niewidkę to i ja mogę mieć za jedyne 500 urki, a 45k to jednak troszke sporo. 

Moje zdanie- nie warto go kupować, jest on moim zdaniem po prostu "gównem". Może ma niewidkę, ale tak i tak go widać na minimapce i jakby jakiś enemy golec chciałby cię zabić to zrobi to bez problemu, bo sperheadz ma mało hp, a na obrone samego siebie nie ma co liczyć, bo ma mało slotów na lasery oraz generatory. Moim zdaniem lepszy jest zwykły Aegis.

Opublikowano

Jeszcze trzecia sprawa ;_; a paliwo mozna kupic na zapas? Np. kupię 10k jednostek po przecenie i później będę go używał?

Tak, paliwo możesz kupić na zapas.

Spearhead jest bardzo dobrym statkiem, który z full napędami i podkrętką osiąga sporą prędkość i według mnie jest warty swojej ceny, bo nie o niewidce tu mowa, trwa tylko 15 sekund i ma długi cooldown, więc i tak lata się na tej za 500 urki. Chodzi głównie o prędkość.

Opublikowano

Ogólnie długo się peta expi do tego momentu, gdzie będzie już ładnie zbierał skrzynki? Ile mniej więcej? :p 

Opublikowano

To już sobie wyobrażam... ;/ No nic, najwyzej bedzie sobie lezakowal az wbije wiekszy lvl i wiecej expa bedzie lecialo, wtedy wbije mu lvl i zaczne bocic jeszcze mocniej + podwajacz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...