Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi H1Z1?

Momirek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie , czy pójdzie mi na komputerze H1Z1?

Sprzęt :

Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dueal Core Processor 5600+ (2CPUs), ~2.9GHz

Pamięć: 2048MB RAM

Karta graficzna : NVIDIA GEForce GT 220

Win : 7 64-bitowy

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

@up 

No ale napisałem 

60 - 75 FPS na najmniejszych ustawieniach graficznych

To co napisałem oznacza że będzie mieć około 60 fps czy 70 ale nie będzie to stabilne ;)

Wkrótce

Opublikowano

Zamiast wydawać kasę na gry, na twoim miejscu nazbierałbym na lepszy sprzęt. Mało nowszych gier ci pójdzie płynnie, a co mówić jeszcze wersje beta. A i oczywiście nie kupuj tej gry, poczekaj aż będziesz miał lepszy sprzęt.

@

Jak jesteś uparty to pewnie i tak kupisz, ale battle royali raczej nie pograsz, bo nie masz szans wygrać z takim sprzętem, jedyne co w tej grze będziesz mógł robić - to chodzenie i zbieranie rzeczy.

Opublikowano

Sprzęt :

Procesor : Intel Core 2 Quad CPU 2.40GHz i 2.40GHz (starocie po 219zł)

Pamięć: 6GB

Karta graficzna : NVIDIA GEForce GTX 750 Ti 2gb ram(około 600zł, używana pewnie i taniej. Możesz także kupić taką samą tylko, że z 1gb ram, za około 400zł)

Win : 7 64-bitowy

Z Takim sprzętem działa mi h1z1 na full detalach w stałych 30 fps. Ale, że w tę gre nie gra się dla grafiki tylko dla rozgrywki - także ja mam wszystko na minimum i mam stałe 60 fps.

A więc myślę, że jak kupisz lepszy procesor od mojego (a pewnie może być i ten twój, który masz aktualnie), dokupisz 4gb ramu (wydatek jednej stówy) plus karta graficzna to wszystko będzie śmigało. Tak dla porównania dodam, że Wiedźmin 3 w detalach Wysokich (nie ultra) działał w miarę stałych 50 fps, spadki do 20 miałem w największych lokacjach. W detalach Normalnych nie miałem żadnych spadków fpsów (stałe 60).

Opublikowano

AMD Athlon II X4 630 2.8 GHz

4 GB RAM

Radeon R7 260X 2 GB

Na ilu poleci? 

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

4 GB RAM

Radeon R7 260X 2 GB

Na ilu poleci?

Spokojnie powinno się utrzymać na low/medium 50-60fps.

Btw. w plikach gry H1Z1 w pliku UserOptions można wyłączyć cienie - +25fps u mnie pod i5 i R9 380 na ultra, gra jest troche brzydsza, ale przynajmniej na słabszych kompach uciągnie :)

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Masz troszkę za mało ramu, u mnie przy 8gb ta gra na minimalnych wyciąga 1,5gb ram.

4 GB RAM

Radeon R7 260X 2 GB

Na ilu poleci? 

W miastach będą lagi, w przykładowej pleśni 30 fps to będzie cud, na otwartych terenach myślę 50 dasz radę, to wszystko na minimalnych.

+ to wszystko zależy od ilości baz, po wipe mam po 100fps a przed wipem kiedy jest pełno baz po 40-50 :/

Opublikowano

H1Z1 jest słabo zoptymalizowaną grą... Możesz kupić GTX TITAN X i gra i tak będzie się scinać ^^. Na najniższej rozdzielczości i najniższej grafice może Ci się udać... Nic nie gwarantuje :v.

Chcesz abym odpowiedział? Dodaj @Sneeze7 do swojego posta!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...