Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] ADC?

Priam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dopiero zaczynam swoją przygodę z tą grą, jednak nie chcę, by to wpływało na Wasze polecenie postaci dla mnie. 

A więc, poszukuję dobrej postaci / kilku postaci do wyboru, które mogę ograć i w przyszłości grać nimi w grach już tych rankingowych.

Jest taka strona jak smitepros.com, tam pokazane są najczęściej wybierane postacie jak i najczęściej banowane w grach rankingowych na NA/EU.

Poniżej wstawiam listę. Proszę o informacje które z tych postaci są najlepsze czy najmocniejsze. Rozumiem, że może ktoś odpisać, że nie ma mocniejszych postaci. Jednak w tych grach rankingowych są banowane ciągle te same picki nie bez przyczyny sądzę, coś je musi wyróżniać.

Jeszcze lista banów:

Ji6yo.jpg

7dYrB.jpg

ulpdoa6f345.png

Opublikowano

Takie pojęcie jak najmocniejsza czy najlepsza postać nie istnieje. Owszem, nie bez przyczyny pewni bogowie są banowani, ale o tym zaraz.

Przede wszystkim, trochę źle się określiłeś. Jeśli jesteś graczem początkującym nie za bardzo poradzisz sobie z trudnymi kreacjami, które pojawiają się na rankedach. Na początku trzeba zdobyć doświadczenie i umiejętności, a potem można się brać za trenowanie konkretnym bogiem. Fakt, że pewne opcje są i na start, i na profesjonalne rozgrywki, lecz jest też pewna grupa, która temu zaprzecza. 

A więc powracając do mojego drugiego zdania. Bohaterzy typu Neith, Xbalanque, Rama, Hou Yi, Sun Wukong, Bellona czy Thor są banowani, gdyż mają największe pole do manewru na tej mapie i w tym trybie. Przykładowy Xbalanque - ogromny atak na samym początku gry, przez co potrafi nieźle niszczyć nawet guardianów. 

Coś na dobrego początek i dłuższą metę? 

Osobiście poleciłbym np. Neith. Postać bardzo ładna do opanowania, przyjemna w rozgrywce i przede wszystkim mocna. Na rankedach bardzo często spotykana. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...