Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z płynnością

Devisso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zainstalowałem sobie H1Z1 i mam problem z płynnością. Otóż gdy stoję mam około 100-150fps, natomiast gdy zaczynam biec spadają one do około 3 przez co gra wygląda jak pokaz slajdów. Gram na laptopie MSI GT72 6QE Dominator Pro. Zmiana ustawień graficznych nic nie daję (daje tylko to, że gdy stoję mam więcej fps, ale i tak podczas biegu są masakryczne spadki). Da się coś na to poradzić? Dodam, że problem występuje tylko w H1Z1 (GTA 5, Fallout 4 etc. działają na full detalach, tak wiem, że H1Z1 jest w EA, ale żeby na wszystkich (nawet najniższych) ustawieniach były takie spadki?).

Specyfikacja :

Procesor: Intel Core i7-6700HQ (4 rdzenie, od 2.60 GHz do 3.50 GHz)

RAM: 16 GB (SO-DIMM DDR4, 2133MHz)

Karta graficzna : NVIDIA GeForce GTX 980M, 4096 MB GDDR5

System operacyjny: Windows 10 Home 64bit

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zainstalowałem sobie H1Z1 i mam problem z płynnością. Otóż gdy stoję mam około 100-150fps, natomiast gdy zaczynam biec spadają one do około 3 przez co gra wygląda jak pokaz slajdów. Gram na laptopie MSI GT72 6QE Dominator Pro. Zmiana ustawień graficznych nic nie daję (daje tylko to, że gdy stoję mam więcej fps, ale i tak podczas biegu są masakryczne spadki). Da się coś na to poradzić? Dodam, że problem występuje tylko w H1Z1 (GTA 5, Fallout 4 etc. działają na full detalach, tak wiem, że H1Z1 jest w EA, ale żeby na wszystkich (nawet najniższych) ustawieniach były takie spadki?).

Specyfikacja :

ja nie mam takich aż spadków , ale jeśli nie masz takich spadków w innych grach to nie wiem o co chodzi, sprawdz spójność plików, najnowsze stery pobierz 

Opublikowano

Witam,

Specyfikacja :

Możliwe że przez rendering mapy, a masz ustawione wykorzystywanie wszystkich rdzeni i piorytet na wysoki?

Opublikowano

H1Z1 jest słabo zoptymalizowaną grą. Ścina się na dobrych kartach. Według mnie to koniec tematu.

Chcesz abym odpowiedział? Dodaj @Sneeze7 do swojego posta!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...