Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

H1Z1 - wymagania, i ogólne zapytanie do graczy

Sabat666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: Phenom II 925 (4x2,80Ghz)

Ram: 8gb DDR3 1600Mhz CL9

Karta Graficzna: ASUS 550TI 1Gb OC (podkręcona do 1,2Ghz)

Dysk: SSD Adata SP920

System: Windows 7 Ultimate 64

Zasilacz: 430w Tracer

Monitor: Sharp 32" - rozdzielczość 1360x768

Witam, mam następujące pytania:

1. Na jakich ustawieniach pogram sobie i ile przy tym będzie FPS?

2. Czy gra jest warta kupna? chodzi mi np czy po spędzeniu 300h będzie mi sie chciało w to grać? jak wygląda sprawa np z pojazdami, czy są helikoptery itp?

3. Jak wygląda optymalizacja w grze? bo jak ma być tak, że wejdę do miasta i FPS'y mi spadną z 60 do 10 to podziękuje.

- Ogólnie raz kupiłem gre w ciemno - DayZ - i muszę powiedzieć, że wolał bym te 130zł oddać menelowi w parku niż kupić tą grę. A jak jest z H1Z1? piszcie bo jestem ciekaw opinii.

Opublikowano

1. Nie wiem jak na Phenomie, ale na GTX 550ti powinno być 60fps na low na wolnym terenie (W poczekalni na ultra nawet ja mam ~25fps ;-;)
2. Gra jak każda inna, jeśli Ci się podoba to kup, na pewno jest bardziej dynamiczna i rozbudowana niż CS:GO/Rocket League, ja ją zakupiłem w wakacje, do tego czasu nabiłem zaledwie 90h, lecz nadal mi się nie znudziła, tryb Battle Royale jest tak różnorodny ze względu na dużą mapę, że eksplorowanie go za każdym razem sprawia mi przyjemność :v
3. Optymalizacja? w mieście/w lesie/szpitalu, wszędzie jest tyle samo FPS, ja mam jedynie spadki w poczekalni z 90fps do ~30fps na ultra, ale to nie wpływa na nic negatywnie, bo w poczekalni i tak nic się nie dzieje :v

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

ja podam Ci swoją specyfikacje i zaznaczam że gram na laptopie w poczekalni 30-35fps, na wolnym terenie do 80fpsów i w mieście/duża akcja stałe 40 :)

Karta graficzna: AMD Radeon HD 7500/7600M Series
Procek: Intel Core i5-3320M 2.60GHz 4x
No i 8gb ramu możesz sobie to porównać ale zaznaczam że gra ma w ch*j zawyżone wymagania więc nie oczekuj stałych 100 fpsów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...