Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wypromować jackpota

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, wystartowałem niedawno ze swoim jackpotem i jest trochę średnio z zainteresowaniem bo jest tylko kilka gier na dzień. Macie jakieś pomysły jak bym mógł go wypromować ? 

Opublikowano

sPisz do stremerów (może akurat, któryś cię wypromuje w zamian za część dochodów). Może spamuj trochę po forach o CS, dodaj sobie do nicku na steam nazwę jackpota.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

• Daj jakiemuś znanemu graczowi/streamerowi skina i w nazwie skina daj link do twojej strony

Spamuj na forum o tematyce CS/grupach facebook

Pisz do znajomych na Steam/fejsie

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Oni będą chcieli od razu kolosalne sumy, taki isamu podobno brał 20 tys. dolarów(w skinach oczywiscie) za reklame.

Takze jak chcesz, aby twój jackpot rósł popularnością to będziesz musiał trochę skinów na to przeznaczyć.

Możesz również zgłosić się do youtuberów z mniejszej półki, najlepiej zaczynać małymi kroczkami ku górze.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Osobiście mógłbyś kombinować tak jak wyżej inni napisali, ale ciężko będzie tutaj zdziałać nie mając odpowiedniego wkładu finansowego. Marketing niestety jest brutalny i jest to proces bardzo monotonny.

Ja na Twoim miejscu zrobiłbym sobie taką rozpiskę ile jest w stanie wziąć za reklamę youtuber mający 50k, a ile taki co ma 200-300k widzów na yt. Ustalił ile można wyłożyć i zaczął działać. Najpierw poszukałbym sobie jakichś początkujących streamerów na twitchu, hitboxie itd mających tak przynajmniej +100 widzów. Niekoniecznie muszą to być Polacy. Chyba, że robisz typowy polski serwis, to będzie ciężej. Następnie wbiłbym sobie na jakieś ruletki czy tam dał kilku cebulaczkom skiny, aby zaczęły spamować po grupach, że robię np. jutro streama, gdzie będę robił giveawaye  kluczy do skrzynek itd itd. Sam widziałem wielokrotnie, że rozdawanie różnych rzeczy przyciąga widzów na stream i generuje nawet przyzwoite ilości widzów, a tam można już szaleć i pokazywać innym stronkę i zachęcać do grania. 

Opublikowano

Mój jackpot typowo polski bo myślę ze trudniej dotrzeć będzie do sceny zagranicznej i jest już wystarczająco nasycona. www jak by kogoś interesowało ;p 

Trzeba będzie znaleźć youtubera/ streamera którego grupą docelową są gracze csgo w młodszym wieku bo takich potrzebujemy. Macie jakieś pomysły? 

//Odpuść sobie takie reklamy ;)

~DeepSea

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...