Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. sprzedaży konta/golda na allegro

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od dłuższego czasu nie gram w 4story a że przydało by mi się trochę gotówki to postanowiłem sprzedać moje konto z eq wartym jakieś ~600G

1.Co się bardziej opłaca sprzedaż golda (np x zł za 100g) czy całe konto na raz  ?

2.Czy można dostać za to bana? 

3.Jaką kwotę oczekiwać za 100g ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

1. Z pewnością szybciej znajdziesz chętnego na same goldy, nawet jeśli jest to postać 140 lvl. Znalezienie chętnego na oba fanty może okazać się trudne.

2. O potencjalnym ryzyku może tu mówić raczej kupujący. Chyba, że mowa właśnie o sytuacji gdzie np: najpierw sprzedaż g, później postać, która nagle okazuje się być zbanowana :D

To jest kwestia dyskusyjna i w dużej mierze zależy od wielu czynników. Warto jednak zauważyć, że znaczna część osób promuje sprzedaż G za pomocą grupy na FB, gdzie rzecz jasna jako członkowie są również GM. Ogólnie jednak (raczej) banowanie to rzadkość i wystarczy trochę dyskrecji. Stwierdzenie, że "mistrzowie gry przymykają oko na tego typu praktyki" nie jest raczej przesadne, z prostej przyczyny: znajomi gracze mistrzów gry, również sprzedają goldy. 

3. Bazując na oczekiwaniach graczy starających się o kupno goldów na grupie na FB wychodzi mniej-więcej 10 zł za 100g. Czy taka cena powinna być faktycznie, nie wiem nigdy się nie interesowałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...