Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym się różnią te pakiety Internetu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam pytanie, dot. internetu.

Czym rózni się internet 50 GB lub 100GB jeden i drugi LTE w sieci PLUS

skoro w pierwszym można kupić za 10zl nielimitowany internet po zakończeniu pakietu, a w drugim ta usługa jest w całkowitej cenie.

Czy te usługi różnią się tylko +/- 30/40 zł czy czymś jeszcze skoro dokładnie tak samo jeden jak i drugi będzie nielimitowany po jakimś czasie.

Może ktoś posiada owy internet i mógłby się wypowiedzieć.

Jestem nie zadowolony z mojego dostawcy i chce go zmienić np. na PLUS.
Ale nie rozumiem tej różni pomiędzy 50GB bodajże 40zł a 100GB dwu-krotnie droższą.

P.s. mogłem się pomylić w cenach ponieważ piszę to z głowy.

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Jak ci się skończy transfer, to masz nielimitowany internet, ale jego prędkość znacznie spada.

W pakiecie za 50pln, masz 50gb przy maksymalnej prędkości, w tym za 90pln masz 100gb, po przekroczeniu limitu prędkość spada.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

A teraz troche teori zakładając że maksymalna prędkość będzie np. 50 mb/s a średnio tak z 35 to jak sie skończy pakiet to prędkość jaka może być 1 mb/s ? czy coś lepszego w sensie 5mb/s

wbrew pozorom jakby np. po wykorzystaniu tego limitu miałbym jakieś 4/5 mb/s to nie mam nic innego do roboty jak tylko zmienić dostawce
bo obecnie mam od 1-3 mb/s bardzo często 1,5mb/s..........

Np. stream'y w jakości Low, nawet się przycinają Co jest porażką....

Kiedyś tego nie miałem

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Z tego co wiem po wykorzystaniu transferu prędkość spada do 10mb/s, przynajmniej tak mam napisane na umowie. Posiadam LTE z plusa jako drugą kartę w telefonie. Tyle co ja używam (mam limit 30gb) to nie idzie tego zużyć (10 minut przeglądania rano mpc po przebudzeniu, sprawdzenia gg i kiedy jestem poza domem) przez miesiąc więc nie wiem jak jest w praktyce.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Dużo zależy od umowy. Sam osobiście nie posiadam internetu tego typu, jednak z tego co mi znajomy mówił to gdy wykorzysta limit dopłaca za nadmiar, przykładowo mając 50 GB limit wykorzysta 60GB to rachunek zamiast 50zł to jest 80zł, nie wiem jak to wygląda odnośnie szybkości.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Z tego co wiem po wykorzystaniu transferu prędkość spada do 10mb/s, przynajmniej tak mam napisane na umowie. Posiadam LTE z plusa jako drugą kartę w telefonie. Tyle co ja używam (mam limit 30gb) to nie idzie tego zużyć (10 minut przeglądania rano mpc po przebudzeniu, sprawdzenia gg i kiedy jestem poza domem) przez miesiąc więc nie wiem jak jest w praktyce

Ja mam już sporo neta w Plusie z pakietem 45gb+ ten właśnie nielimitowany tylko sprawa wygląda tak

- Prędkość neta te 2/4 mb/s  ( więcej przy pobieraniu nigdy nie widziałem )

Po wykorzystaniu limitu net mi normalnie chodził mowa tu o : przeglądaniu stron www, graniu w cs'a jedynie filmiki na yt nie ładowały się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...