Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harriott

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobry wieczór!

przychodzę tutaj z prośbą o pomoc. podczas grania w cs'a mam często bardzo irytujące dropy. sprawdzałem msi afterburnerem i wykresy pokazują, że spada użycie proca, karty i są dropy fpsów. mam ten problem już od dawna, ale chce go po prostu wyeliminować, gdyż granie w cs'a strasznie lubię, a dropy niszczą mi frajdę. z góry dziękuję!

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Podaj specyfikację komputera, ustaw grafikę na minimum

grafca jest na minimum. normalnie mam ok. 100 fps

fx 6300 
9800 GT 1GB PoV
8GB RAM (jedna kość hyperX cl9 1600 mhz, druga cl11 goodram)
seagate 1TB
vs 550W
tracer joker (raczej no-name obudowa, ale ją długo mam i nie sposób mi się narazie z nią rozstawać)
960 GC-GS FX

podejrzewałem o winę: dysk (jest już dość stary, ale w HDTune zero bad sectorów)

kartę: też bardzo stara, ale tempy stoją w porządku i tylko spada użycie wraz z CPU podczas dropu, też na nic złego nie wskazuje

ram: ale to chyba wykluczę, bo pokombinowałem z pamięciami (zamiana na inne sloty, wyjmowanie jednej itp.) i to nic nie dało. 

płyta: budżetowa, siedzi na niej fx 6300 no i w sumie tyle.

grę: jest grono osób, które ma od początku po dziś problemy z dropami/stuttami/lag spike'ami itp.

czyli podejrzewam prawie wszystko. takie błędy są najgorsze, bo nie wiadomo od czego to może być. bardzo proszę o odpowiedź! 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

ustaw w ustawieniach renderowanie wielordzeniowe, wejdź w bibliotekę steam --> ppm na counter strike: global ofensive --> ustaw opcje uruchamiania i wklei to: -high -novid -threads 6 -nojoy -nod3d9ex 

Opublikowano

Spojnosc plikow? Karta jest slaba, z cs go ona moze miec problemy, takie cos dzieje sie, jak np sa smoke/flashe czy raczej jak duzo osob zacznie sie strzelac itp? /oznaczaj

Widzialem, tez ze duzo osob ma wlasnie taki problem na procesorach amd, bo w cs go lepiej dwa mocne rdzenie, ja mam slabsza i3, ale w cs go lepiej sobie poradzi. SZACH MAT HARRIOT. (bang bang amd)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Spojnosc plikow? Karta jest slaba, z cs go ona moze miec problemy, takie cos dzieje sie, jak np sa smoke/flashe czy raczej jak duzo osob zacznie sie strzelac itp? /oznaczaj

Widzialem, tez ze duzo osob ma wlasnie taki problem na procesorach amd, bo w cs go lepiej dwa mocne rdzenie, ja mam slabsza i3, ale w cs go lepiej sobie poradzi. SZACH MAT HARRIOT. (bang bang amd)

może w csie tak, ale czy w crysisie? BANG BANG 

spojnosc plikow? cos jak zainstaluj najnofsze sterofniki do karty i pżeinstalój łindołsa.. 

@@@@@@@@@@@

dropy pojawiaja się w randomowych momentach, ale mam wrażenie, że najczęściej wtedy, kiedy ładuje się dużo obiektów/pojawiają się nagle modele (ludzie).

wszystko zrobiłem i to nic nie dało, także czekam na dalsze propozycje. (:

Opublikowano

wpisz w konsoli komendę cl_forcepreload 1 mapa powinna się dłużej ładować ale powinno pomóc

dalej to samo. dropy za dropami. nasila się to na deathmatchach, moze to jest jakaś istotna informacja?

Opublikowano

A nawet bardzo, ja bym skladal serio na procesor, mozesz myslec, ze chce Cie dojechac, ale na deathmatchu z zasady ma sie mniej fps bo ciagle cos sie dzieje, gdyby to byla wina karty to bylo by tak wszedzie/nie na DM, to samo z tickrate. Dysku nie, niby co ma piernik do wiatraka, ale ja uzywam HDD, ktory ma przynajmniej 10 lat. Moze OC by cos pomoglo, zeby te pojedyncze watki byly wydajniejsze, ale skoro masz budzetowa plyte. 

Ile masz fps normalnie, a ile jak Ci spadna? Jak odpowiesz to najlepiej oznacz, szybciej widze ;) 

Opublikowano

A nawet bardzo, ja bym skladal serio na procesor, mozesz myslec, ze chce Cie dojechac, ale na deathmatchu z zasady ma sie mniej fps bo ciagle cos sie dzieje, gdyby to byla wina karty to bylo by tak wszedzie/nie na DM, to samo z tickrate. Dysku nie, niby co ma piernik do wiatraka, ale ja uzywam HDD, ktory ma przynajmniej 10 lat. Moze OC by cos pomoglo, zeby te pojedyncze watki byly wydajniejsze, ale skoro masz budzetowa plyte. 

Ile masz fps normalnie, a ile jak Ci spadna? Jak odpowiesz to najlepiej oznacz, szybciej widze ;)

normalnie mam ok. 100 fpsów. u braciaka jest to samo, a miał phenoma 965 bodajże, ale go sprzedał i kupił lapka, więc nie wiem.. gdyby ta płyta nie była hybrydą i miała powyżej 95 TDP to mógłbym śmiało robić oc, ale tak to strasznie boje się o proca. 

normalnie: 100 fps, spadek: 30/40. @Oski0202

Opublikowano

aktualizowałes sterowniki?, sprawdź temperatury podczas grania 

Pisal juz... 

Spadki do 30/40fps to faktycznie troche za duzo, chociaz te 100fps to tez malo, dalej zostaje troche przy swoim bo na moim slabszym cpu wyciagam duzi wiecej na DM.

Na pewno nie ma takiej szansy, ze taktowania spadaja? 

Opublikowano

Ja na jakimś amd i 9800gt z 2gb ramu miałem 110/130 fps w cs xD Wejdź na mape FPS Benchmark i zrób test potem ustaw wszystko na recomended i zrób test od nowa

Opublikowano

@Oski0202

ibvzpy.jpg

ok9z6.jpg

faktycznie są spadki taktów, ale to aż tak? może to wina programu? rzadko kiedy widzę, żeby takty trzymały się stale 3500 MHz. mejbi to wina płyty głównej, a niekoniecznie proca? 

@Xeeideex

tutaj i tutaj mam  średnio 100 fpsów.

Opublikowano

apdetuje: przeinstalowałem cs'a na ssd i dalej ściny występują. co dziwne? rzadziej i na bardziej znanych mapach wiecej lagów. siedziałem ok. 30 minut na jakims spoko serwie i nie było dosłownie żadnej ściny podczas gry, za to gdy wszedłem na serwa inetkoxxów z dustem 2 ściny występowały już po chwili po wejsciu na serwer. oczywiście te ściny są równie widoczne na mmach, innych serwerach. głównie gram dusta 2, a nie w/w nuke'a. już sam się pogubiłem.

Opublikowano

Pewnie na serwerach koxow jest tick 128 i bardziej to obciazylo cpu. 

dobra schodząc z tematu.. to jest wina throttlingu xD nie wiem czemu dopiero teraz się zczaiłem. mam gównianą płytę, która zbija takty. faktycznie 2+1 bez chłodzenia sekcji zasilania to takie bagno. trzeba undervoltować i zobaczy się co dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...