Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przełożenie pamięci RAM

K2M1L

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio dostałem nowy komputer, ogólnie super sprawa, ale problemem jest jedynie 4GB RAM. Jako że jestem fanem nowszych gier, potrzebuję trochę więcej. Na swoim starym komputerze mam 6GB RAM w dwóch kostkach i pomyślałem żeby podpiąć je do nowej jednostki. Niestety wielkim znawcą nie jestem, nie wiem co muszę zrobić, począwszy od przepięcia RAM (czy z niczym nowe kostki nie będą kolidować, czy nie spalą płyty głównej jeśli są nieodpowiednie...), a skończywszy na kwestiach systemowych (czy trzeba instalować jakieś sterowniki, wyszukiwać i uruchamiać kostki w windowsie/biosie). Serdecznie prosiłbym o pomoc. ;)

Opublikowano

Po prostu przełóż, jeśli w ogolę pasują do nowego. 

Mamy zgadywać co masz za komputery i pamięci ?   Tutoriale jak zmienić pamięci dostępne WSZĘDZIE na internecie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeżeli w obu PC są DDR 3, to zamiana nie powinna być problematyczna, szybsze pamięci dostosują się do wolniejszych. Ew jak nic się nie będzie działo to reset biosu/uefi. Sam dzisiaj ramy zmieniałem i tak robiłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...