Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg]Asasyn na początek + Build i Skille

Hayasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam.

Jestem dość nowym graczem w smite'a i chciałbym się dowiedzieć jakiego asasyna na początek najlepiej sobie ogarnąć i mainować.

Od razu prosiłbym o build pod niego i jak rozwijać na nim skille.

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Osobiście poznawałem Smite'a Lokim, który jest bardzo łatwy do ogarnięcia, ale przede wszystkim skuteczny. Myślę, że to najlepszy wybór na początek.

Ewentualnie, nie głupim pomysłem jest też zacząć grę Fenrirem bądź Thorem.

Polecam Ci zagrać trochę tym, trochę tamtym i zdecydować na tej podstawie, który będzie najlepszy na start. (Istnieje opcja wypożyczenia postaci na 1 dzień za 300 favorów.)

Jeżeli chodzi o build dla Lokiego, to:

2692.jpg2887.jpg2256.jpg2885.jpg2851.jpg2263.jpg

Zależnie od preferowanego stylu gry można tutaj trochę zmienić, np. dodać jeszcze jeden item na kryta lub coś na obronę. 

@down

Z całym szacunkiem, @Miyoshi, ale uważam, że dla nowego gracza automatyczne rozdawanie umiejętności to jedyne racjonalne rozwiązanie. Będąc początkującym nie masz aż takiej podzielności uwagi, by kontrolować wszystko, co jest dla ciebie jeszcze obce i jednocześnie zajmować się skillami.

Opublikowano

Ja proponuję z kolei Bastet. Bardzo silna postać i tak naprawdę łatwa do ogarnięcia. :) Ma dobry escape i dobrze zbudowana zadaje kolosalne dmg.

Build na Bastet:

Transcendence_T3.png?version=07971f9bdc92692.jpg2887.jpg2885.jpgMailofRenewal_T3.png?version=2980d8e5d52MagisBlessing_T3.png?version=520fbc6ba9a

Zamiast Mail of Reneval (4 itemek) można użyć tarczy: ShapeShifterShield_T3.png?version=687883

Ja jednak preferuję Mail of Reneval.

Co do skilli - zaczynasz od maksowania 2, a później wedle uznania. ;) Oczywiście nie zapominając o ulcie, bo to potęga Bastet. :P

Opublikowano

A co sądzicie o:

- Thanatos

- Serqet

- Arachne

Thanatos - jest bezdyskusyjnie kosą na wszystkie tryby. Dobre opanowanie tej postaci pozwala na swobodne koszenie zespołu przeciwnego. Minus jest taki, że operowanie tym bogiem wymaga ogromnego doświadczenia, umiejętności i obeznania w Smite'cie. Na start całkowicie odpada.

Serqet - podobnie jak bóg śmierci - na start nie jest zbyt dobrym wyborem. Owszem, bardzo dobry atak, mobilność, przyjemność w rozgrywce, ale dopiero po opanowaniu gry.

Arachne - to akurat w miarę łatwa postać, którą można sporo zrobić. Ostatnio odpadła z mety, ale czasami się ją spotyka. Osobiście nie grało mi się nią przyjemnie, dlatego stawiałbym na opcje w/w (w poprzednich postach).

Opublikowano

­A jakie aktywne polecacie dla Lokiego? I czy jest on typowo junglerem czy radzi sobie również na liniach?

Czy jest sens brać się za naukę gry Serqet jeśli jestem nowy w grze?

Opublikowano

Loki jest świetny na solo lane.

Serqet opłaca się grać nawet jak dopiero zaczynasz grę, przykładowo jak ktoś potrafi nią grać to może carrować całą grę jak thebesttaco (streamer ze Smite).

VNp6c2U.png

Opublikowano

­A jakie aktywne polecacie dla Lokiego? I czy jest on typowo junglerem czy radzi sobie również na liniach?

Czy jest sens brać się za naukę gry Serqet jeśli jestem nowy w grze?

Loki to fenomenalny jungler, ale też nie gorzej radzi sobie na solowej pozycji. 

Ja osobiście bym nie brał się za Serqet na początku, bo do łatwych postaci nie należy. Ale jeśli chcesz to możesz spróbować. 

Opublikowano

To tak:

-Thor- moim zdaniem najlepszy assasin, kozackie dmg, łatwe opanowanie

-Loki- to samo co Thor

-Thanathos- gra tym bogiem głównie skupia się na tym, aby wbić się w dużą ilość graczy ultem i ich zabić (gra late) do tego musisz bardzo dużo nim grać

-Bastet- gra się przyjemnie, fajna 1, ultem możesz dobić jeżeli się uda

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Loki to fenomenalny jungler, ale też nie gorzej radzi sobie na solowej pozycji. 

Ja osobiście bym nie brał się za Serqet na początku, bo do łatwych postaci nie należy. Ale jeśli chcesz to możesz spróbować. 

Moim zdaniem Loki nie jest fenomenalnym junglerem. On się nadaje na solo. Jest masa lepszych junglerów.

To tak:

-Thor- moim zdaniem najlepszy assasin, kozackie dmg, łatwe opanowanie

-Loki- to samo co Thor

-Thanathos- gra tym bogiem głównie skupia się na tym, aby wbić się w dużą ilość graczy ultem i ich zabić (gra late) do tego musisz bardzo dużo nim grać

-Bastet- gra się przyjemnie, fajna 1, ultem możesz dobić jeżeli się uda

Błagam Cię... ult Bastet nie służy do dobijania..

Opublikowano

Moim zdaniem Loki nie jest fenomenalnym junglerem. On się nadaje na solo. Jest masa lepszych junglerów.

Błagam Cię... ult Bastet nie służy do dobijania..

Akurat Lokim grałem bardzo długo i wiem o nim sporo. Zrobiony pod dmg, wyskakuje na plecy magowi i wróg leży. Tym bogiem można zrobić bardzo dużo.

Sprawdza się idealnie w tej roli, dlatego jest fenomenalny. ;)

Wystarczy trochę umiejętności i rozeznania. 

@down

Każdy ma swoje zdanie i gust. ;) 

Opublikowano

Akurat Lokim grałem bardzo długo i wiem o nim sporo. Zrobiony pod dmg, wyskakuje na plecy magowi i wróg leży. Tym bogiem można zrobić bardzo dużo.

Sprawdza się idealnie w tej roli, dlatego jest fenomenalny. ;)

Wystarczy trochę umiejętności i rozeznania. 

No właśnie, gra Lokiego polega głównie na tym. Na solo lane i później w late game jest zabójczy, ale fenomenalnym junglerem bym go nie nazwała, bo są lepsi. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...