Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marka laptopa

miliord21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Znalazłem kilka laptopów w cenie 3000-4000zl nadających się do gier (głównie pykam w csgo/lol). Na początku byłem zafascynowany Lenovo y50-70, przeczytałem wszystkie recenzje - świetny, super cena. Aż nie wszedłem na fb Lenovo, pełno hejtu na temat tego laptopa (nieco mniej na inne), że jest okropnie wadliwy, a serwis to klapa. Trochę mnie to zaniepokoilo, jak już mam coś kupować to chce aby służyło i wolę poświęcić jakieś parametry laptopa na rzecz trwałości.

Tak więc, mógłby ktoś poradzić z doświadczenia swojego/znajomych co do marki laptopa do gier? Czy może ten Lenovo nie jest taki straszny (pare wadliwych produktów i każdy musi się wyplakac, ale też nie chciałbym być ta osoba, która dostanie produkt wadliwy).

Oglądałem na internecie:

Asus gl552vw

Acer v5-591G

Lenovo y50-70

Oczywiście Lenovo ma najwięcej recenzji/opini, reszta mało, więc zwracam się o prośbę tutaj.

+jestem otwarty o inne propozycje laptopów

(Nie wymagamy wiele, gram głównie w csgo/lola i wystarczy aby sam cs chodzil na 100fps+)

Opublikowano

Dobra zaczyjmy od tego:

Laptop z systemem czy bez?

Ile max jestes w stanie wydać.

Lenovo ma laptopy do gier w tej cenie OK ale serwis jest słaby ale kto powiedział ze będziesz musiał z serwis korzystac.

Poczytaj sobie o asusie nie wypada wcale lepiej.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Gajwer

Laptop najlepiej aby wraz z systemem nie przekraczał ceny 4000zl.

O Lenovo czytałem bardzo dużo, sam serwis by mnie nie odstraszyl, lecz jest od groma opini że ten laptop nie wytrzyma 3miesiecy bez awarii. O asusie za dużo nie czytałem, lecz z ogromną krytyką się nie spotkałem.

http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-lenovo-y50-70-59-445865-,id-616368

http://allegro.pl/asus-gl552vw-i5-4gb-1tb-gtx960-win10-gratisy-alu-i5916671894.html

Opublikowano

@miliord21

Z tych dówch co podajesz wybrał bym Asusa.

Choc osobiscie zobaczył bym sobie jeszcze dwa modele

Lenovo Y700-15 z i5hq i GTX960m.

Matryca FULL HD IPS LG Phlilips o dobrych kątach widzenia oraz kontraście, mocne zawiasy, niezła wydajność w grach, sztywność obudowy przy tym smukła, elegancka obudowa, bardzo dobre głośniki JBL, , przyjemny w dotyku pulpit roboczy możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, niskie temperatury robocze pod obciążeniem O wiele lepsze temperatury niż w Y50,łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów,  dobre osiągi na baterii.  Dobry i uczciwy stosunek możliwości do ceny

Lub troszkę drożej Acer vn7-591g z i7 i GTX960m. Matryca FULL HD IPS dobrej jakości. Podświetlana klawiatura, dobrze wykonania smukła obudowa , elegancki wygląd, dobra jakość dźwięku, miejsce na dysk SSD m2 (czyli możliwość zamontowania oby dysków wewnątrz laptopa – wygoda). 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...