Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W co zainwestować

SpeedFan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wychodzę do was z prośbą o kilka porad jak rozdysponować i pomnożyć wartość ekwipunku/portfela steam. Sam nie do końca wiem co teraz zrobić żebym wyszedł jak najlepiej. Obecnie w portfelu steam mam prawie 46e (z tego 5,5e na operacje), a w ekwipunku mam 78 pojemników z autografami z DH cluj (44e) 42 naklejki z autografami DH cluj (29e) oraz 31 naklejek z autografami kolonia (23e).

Myślę nad kupnem titanów za 41e, ale do kiedy bym musiał ich trzymać aby wyjść na +

Kompletnie nie wiem czy sprzedawać coś czy też coś kupić ale kiedy, więc każdy plan/taktyka będzie mile widziana :D

Opublikowano

Kupuj Titan ile tylko masz kasy... na tym będzie w najbliższym czasie największy zysk.

Pojemniki chyba bym sprzedał i zainwestował wszystko w Titan, pewny zysk, a na pojemnikach kokosów nie zbijesz, chyba że za rok :P

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Naklejki Titan wydają się być dobrym pomysłem jednak szybki zarobek był tylko pierwszego dnia, teraz kosztują już dużo więcej. Jeśli masz dużo czasu to możesz kupić klucze i się trade'ować (kup taniej, sprzedaj drożej), ale ta metoda do szybkich nie należy, bo musisz szukać desperatów.

Co do tego ile musiałbyś trzymać, spójrz na naklejki IBP (https://steamcommunity.com/market/listings/730/Sticker%20%7C%20iBUYPOWER%20%7C%20Katowice%202014 i masz jeszcze tutaj: https://steamcommunity.com/market/listings/730/Sticker%20%7C%20iBUYPOWER%20%7C%20Cologne%202014). Jak widać jedna stoi po 250E, a druga 8/9E więc jest ryzyko, twoja kwestia czy je podejmiesz.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Podsyłam ekwipunek: http://steamcommunity.com/profiles/76561197967445512/inventory/ (+38e w portfelu)

Głównie chce przed IEM'em wszystko sprzedać a potem w trakcie eventu skompletować ekwipunek po taniości (przede wszystkim bagnet noc/popiół/ultrafiolet ew szkarłatną ST + AWP i m4a4 asiimov i parę śmieci) więc:

-które naklejki powinienem sprzedać teraz, a które przetrzymać do początku/połowy lutego - kiedy będzie to najbardziej opłacalne?

Jeśli ktoś chce poszperać i mi pomóc będę wdzięczny

Opublikowano

jak kupisz te naklejki titan to co później z nimi zrobisz jak będa kosztowały po 30 euro np?

nikt nie kupuje naklejek które są warte więcej niż 10 euro więc nei ma na co ich kupować

Opublikowano

csgolounge.com tam wystawiasz swoje oferty i wysyłasz do innych. Dajmy na to, że coś jest warte 7 kluczy ty oferujesz 6, a sprzedajesz za 7, strasznie męczące i mało efektywne, ale zawsze to sposób :)

Opublikowano

Naklejki Titan wydają się być dobrym pomysłem jednak szybki zarobek był tylko pierwszego dnia, teraz kosztują już dużo więcej. Jeśli masz dużo czasu to możesz kupić klucze i się trade'ować (kup taniej, sprzedaj drożej), ale ta metoda do szybkich nie należy, bo musisz szukać desperatów.

Co do tego ile musiałbyś trzymać, spójrz na naklejki IBP (https://steamcommunity.com/market/listings/730/Sticker%20%7C%20iBUYPOWER%20%7C%20Katowice%202014 i masz jeszcze tutaj: https://steamcommunity.com/market/listings/730/Sticker%20%7C%20iBUYPOWER%20%7C%20Cologne%202014). Jak widać jedna stoi po 250E, a druga 8/9E więc jest ryzyko, twoja kwestia czy je podejmiesz.

Strasznie słabe porównanie. Naklejki z kato 2k14 są tyle warte, bo po pierwsze - wyglądają mega zaje*iście, po drugie - nikt wtedy nie myślał o tym, żeby je kupować licząc na zysk. Z Kolonii 2k14 będą takie tanie pewnie i do końca, bo są strasznie brzydkie, nikt tego nie kupuje.

Naklejki z kato 2k14 są teraz liczone w dziesiątkach, stąd taka cena. A tych z 2015 roku są tysiące/dziesiątki tysięcy. Najlepszy zarobek byłby na tych z katowic 2015.

tenor.gif

Opublikowano

Fakt są brzydkie, ale jednak również już nigdy się nie pojawią. Wszystko zależy od ludzi i gustu, ale nigdy nie wiadomo czy z tymi naklejkami nie będzie jak z kredytem we frankach :P

Opublikowano

Dobrze wiesz, że miałem na myśli drużynę i naklejki, a nie osobno. Wróćmy do tematu, nie potrzeba mi warnów za offtop.

Decyzja należy do SpeedFan'a

//EDIT

Dla wyjaśnienia:

Jak coś to też uważam, że ceny naklejek Titan podskoczą tylko nie chcę narażać nikogo na ryzyko swoją opinia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...