Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem Minecraft (hamachi) - brak komunikacji, ruchów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem dotyczacy serwera minecraft (pirat). Dotyczy tego ze gdy wraz ze znajomym wejdziemy na serwer czy postawiony przeze mnie czy przez niego to problem jest ten sam a chodzi o to ze np ja stoje w miejscu on chodzi gra normalnie albo odwrotnie. wersja serwera i minecrafta sie zgadza co do systemu ja mam win 7 on win 8

Opublikowano

wyłączcie anty-virusy lub je odinstalujcie, wersja windows nie ma większego znaczenia, zaktualizujcie sterowniki od karty wifi/lan, zmiencie silnik na paperspigota

https://tcpr.ca/downloads/paperspigot

w pliku server.properties ustawcie 

network-compression-threshold=0

i

view-distance=3

a najlepiej to u jednego z was zmienić ofertę u operatora internetowego na lepszą lub złożyć się na hosting, polecam pukawke

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie wolno go uruchamiać klikając w niego, bo wtedy tworzą ci się procesy w tle przez które komputer będzie ciężko pracował, wbij w menadżer zadań i pozamykaj wszystkie procesy z napisem java

potrzebny jest Ci plik startowy, pobierz go stąd

http://speedy.sh/zTEUq/starter.bat

skan

wrzuć ten plik startowy do folderu w którym umieściłeś silnik paperspigot, po czym zmień nazwę silnika paperspigot na "serwer"

wtedy uruchom serwer klikając dwukrotnie na plik startowy.

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nalal nic nie dziala :( jest okno Error : unable to access jarfile serwer.jar Aby kontynuować, nacisnij dowolny klawisz... gdy naciskam nic sie nie dzieje

Opublikowano

ymm.. nwm.

chyba masz zainstalowaną jave 8? może kliknij prawym na ten plik startowy i wybierz uruchom jako administrator?

Czy na pewno zmieniłeś nazwę silnika paperspigot na "serwer.jar" lub "serwer" sam nwm.

???

TDepLbR.gif

Opublikowano

to daruj sobie pan już tego paperspigota, po prostu ściągnij zwykł launcher serwerowy z minecraft.net i skonfiguruj server.properties tak jak pisałem up.

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...