Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzę serwer RPG, ocena jednego z pomysłów + pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Od jakiegoś czasu mocno myślę nad serwerem RPG z niepowtarzalnym klimatem, na początek chciałbym się zająć sprawą jaką są zbroje, bronie w Minecraft.

Postanowiłem wprowadzić własny system, lekko oparty na tym z Metin2 dla tych przedmiotów. Jak to wygląda:

zpetuc.jpg

Jest to jedna ze zbroi, jak myślicie ile zbroi maksymalnie wprowadzać i czy pomysł się podoba? (Aktualnie zbroi jest 18, każda ma unikalny kolor, nazwę, obronę, poziom do założenia, i klasę na jaką można ją przywdziać)

System ulepszeń +0  - +9:

Zbroje ulepszamy poprzez "Magiczny kamień", który ma losową szanse na podniesienie naszego przedmiotu na wyższy poziom.

Lepszy poziom = Więcej obrony.

Oczywiście zbroje są dobrze wybalansowane i np. Zbroja na 1 poziom +9, będzie minimalnie lepsza niż ta na 9 poziom +0, ponieważ ta +9 będzie już o wiele lepsza niż owa na poziom 1.

Co sądzicie o tym pomyślę, jakieś ciekawe przemyślenia?

giphy.gif

Opublikowano

Zasadnicze pytanie, ile klas, czy jest podział na zbroje dla klas, bez tego odpowiedź będzie niedokładna. edit. jak na wszystkie klasy to z ~9, w tym 1 'legendarna' coś jak 'hwang' Mamuta z byłego Monastyra, zależy też jaki lvl... ale przyjąłem domyślnie, mimo wszystko 100.

Jeżeli są składniki na ulepszanie/ przysłowiowe yangi się trudno zdobywa, to ta zbroja 1lvl +9 powinna być lepsza i to nie tylko 'minimalnie'.

Był taki serwer (nie zrzynał tak) - upadł, dużo nowości, ale mała reklama.

Proponuję wymyślić nazwę nazwy, zastąpić te +1, magiczny metal na jakieś słowne teksty.

PS. robienie poziomów 100+ to błąd.

Opublikowano

Zasadnicze pytanie, ile klas, czy jest podział na zbroje dla klas, bez tego odpowiedź będzie niedokładna.

Jeżeli są składniki na ulepszanie/ przysłowiowe yangi się trudno zdobywa, to ta zbroja 1lvl +9 powinna być lepsza i to nie tylko 'minimalnie'.

Był taki serwer (nie zrzynał tak) - upadł, dużo nowości, ale mała reklama.

Proponuję wymyślić nazwę nazwy, zastąpić te +1, magiczny metal na jakieś słowne teksty.

Klas jest 5 :)

@AntyWarrn

Owszem ulepszamy za "wirtualną walutę" zdobytą podczas gry. Może przesadziłem z tym minimalnie - look here:

Poziom1:
+0 - 30 obrony
+9 - 75 obrony

Poziom9:
+0 - 60 obrony
+9 - 105 obrony

Mniej więcej tak to wygląda.

Ulepszanie wygląda tak:

+0 -> +1 = 300 yy
+1 -> +2 = 600 yy
+2 -> +3 = 1200 yy

Czyli działa x2

Srednio z grupki potworów za kopanie i sprzedawanie oraz misje w godzinę możemy zarobić 5-18k yy 

Ewentualnie system +0-+9 mogę zastąpić:

Zwykły I -> Zwykły II -> Zwykły III -> Zwykły IV -> Elitarny I -> Elitarny II -> Elitarny III -> Elitarny IV -> Legendarny 

Poziomów 150, tyle że jest to do ustalenia i nie ma problemu ze zmianą :)

giphy.gif

Opublikowano

Pomysł fajny ale łatwo to będzie wszystko bugować, przynajmniej tak mi się wydaje po pracy z tym zjeb*nym API xD

Ale gdyby wszystko dobiegło do końca, props.

Opublikowano

Pomysł fajny ale łatwo to będzie wszystko bugować, przynajmniej tak mi się wydaje po pracy z tym zjeb*nym API xD

Ale gdyby wszystko dobiegło do końca, props.

Narazie dziala XDDDDDD Zaraz ogarne jakis system zeby dodawac do niej enchanty jak bony w metinie :v

giphy.gif

Opublikowano

Ciekawy, oryginalny pomysł jak na dzisiejsze czasy. Wykonanie też z pewnością będzie na najwyższym poziomie. Czekam na efekty Waszej pracy, jestem na tak! :)

5465845486.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...