Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade FreeBSD 8.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zapytać, czy jest możliwość zupgradowania  całych plików serwerowych

Chodzi o to, że mam pliki by_takinieśmialy i wersja freebsd tych plików to 8.2

Chciałbym zrobić na tych plikach kompilacje source

Czy jest możliwość zupgredowania całych plików, lub samych libów msql i innych programów, żeby kompilacja przeszła pomyślnie

Z tego co sobie wymyśliłem, to wydaje mi się, że jest też taka opcja, żeby postawić czyste freebsd 9.3 i chyba wgrać tam pliki i zupdatować te programy.

Jeżeli ktoś potrafi to zrobić, to proszę o pomoc, męczę się z tym meeega długo, i sam upgrade plików byłby też dobry  :) bo sama przestrzeń, wydzielona przez nieśmiałego, czy tam wcześniejszego właściciela tych plików jest 30gb 

Mogę się mylić, co do samej kompilacji, bo w tej chwili mam postawione freebsd9.3 i skompilowny plik game i db, ale to freebsd 9.3 a nie 8.2 i gdy zastępuję game i db 8.2 tymi 9.3, to  wypier*ala mi masę g*wna w maszynie po uruchomieniu kanałów. 

PS: wydaje mi się, że kolejny problem z jakim będę się musiał zmagać, to będzie klient pod te pliki czyli panhihinayang mt2

Jeżeli ktoś ogarnia to wszystko, ma wolny czas i mógłby mi go poświęcić, to mam możliwości, żeby udogodnić pracę przez TeamViewera

lub po prostu przez współdzielenie ekranu na skype :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Za składnie samej wypowiedzi dam Ci lajka, generalnie nie wiem z niej nic.

Wiem, że mylisz pojęcia - Wersja FreeBSD, wersja DB i wersja GAME to 3 inne rzeczy.

Sformułuj swoją wypowiedź jeszcze raz, a ktoś (w tym Ja) na pewno spróbuje Ci pomóc.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Nie wiem, czy wiesz, że istnieje takie coś jak pakowanie, trudne rzeczy, ale ogarniesz. 

A tutaj skrótowo: pakujesz -> na pulpit -> z pulpitu do freebsd 9.2 -> wypakowujesz -> magic xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...