Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z operatorem, T-Mobile.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, interesuje się ktoś może sprawami z operatorami czy coś?
Mam pewien problem dotyczący w sumie dwóch spraw, jedna to taka, że rok temu w t-mobile został zamówiony tablet i do niego karta - wraz z tabletem przyszła druga karta o której w ogóle nie było informacji podanych telefonicznie. 
1 grudnia przyszedł list i podobno było do zapłaty 250 z wywiązania się z umowy.
Ale zacznijmy od tego, że ta dodatkowa karta która przyszła bez informacji została doładowywana regularnie było na niej ponad 100zł, w listopadzie również, a 1 grudnia przyszedł list o zapłacie kary do 31, oczywiście jej nie zapłaciłem, bo dlaczego miałbym zapłacić skoro karta była płacona regularnie i nigdzie nawet nie można było sprawdzić ile zostało do końca usługi, Operator NIE MA PRAWA naliczać dodatkowej opłaty za zerwanie umowy. Może jedynie obciążyć kosztami kwoty abonamentu pozostałego do końca umowy." tak jest według - UKE .
Wyjaśni ktoś do końca jak z tym będzie, napisałem przed chwilą teraz maila i czekam na wyjaśnienia. Liczę też na coś od Was.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Wyjaśnij z operatorem, przecież nie mamy wglądu w twoje dokumenty i płatności !  Równie dobrze to ty możesz nas wprowadzać w  błąd, bo z tego co pamiętam  zwykle np przy 12 miesiącach abonamentu jest 13 płatności 

Twoja umowa, twoje problemy, twój problem że nie przeczytałeś umowy jak dostałeś i nie zrezygnowałeś kiedy miałeś na to czas. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czytałem umowę całą dokładnie i żadnych informacji o spłacie karty nie było, tylko o tablecie i wychodziło wszystko okej. 

Chodzi tylko o to, że karta była doładowywana jakoś na początku listopada, wiec dlaczego 1 grudnia przyszedł mi list, że konto jest zablokowane z powodów braku doładowywania konta?

PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Jak mówiłem nie mamy wglądu w płatności ani szczegóły sprawy, zwróć się do salonu obsługi osobiście niech sprawdzą płatności. Zrobią ci wydruk wszystkich operacji  jakie dokonałeś i rozliczeń. Dopiero po tym możesz się odwoływać.

Z prawnikami operatora nie wygrasz bez porządnego prawnika. Sam miałem sprawę o rezygnację z abonamentów z powodu wyjazdu na stałe z kraju,  tylko 3 abonamenty mieliśmy w rodzinie bez żadnych urządzeń w promocjach. Wszędzie twierdzono gdziekolwiek się nie udałem  że muszę pokryć koszty rezygnacji za ponad 18 miesięcy na każdy abonament, wyszło ponad 5 000 zł .

Po znalezieniu prawnika który odpowiednio założył sprawę operatorowi o wymówienie usługi w ciągu tygodnia anulowano mi umowy bez żadnych kosztów.  

Masz jakiegoś tam w kraju rzecznika praw czy urzędu ochrony konsumenta ( poszukaj po forach gdzie się zwrócić )  inne tam organy zajmujące się takimi sprawami, napisz i przedstaw sprawę. Będziesz potrzebował wszystkich wydruków płatności i tak od operatora. 

T-mobile to zdziercy, najdroższe usługi wraz z promocjami, trzeba upaść na głowę by cokolwiek od nich kupić w promocji, zrezygnować bez wsparcia prawnego potem jest bardzo trudno. 

Jeszcze jedno, jak będziesz rezygnował z jakiegokolwiek abonamentu zażądaj potwierdzenia złożenia takiego wniosku, podejdź do salonu to wystawią bo MUSZĄ.

Opublikowano

Chodzi o to, że po prostu ja nie odstąpiłem od umowy, tylko oni mi wysłali taki list i nałożyli karę nie wiadomo za co.

Opublikowano

Operator NIE MA PRAWA naliczać dodatkowej opłaty za zerwanie umowy. Może jedynie obciążyć kosztami kwoty abonamentu pozostałego do końca umowy." tak jest według - UKE .  Czyli wcześniejsza wypowiedź na pewno nie dotyczy tej sprawy skoro tak mówisz, koszty to wartość URZĄDZEŃ zakupionych a nie abonamenty. 

Dowiedz a nie wymyślaj, bo potem zapłacisz i tak odsetki i jakieś tam kary. Piszesz że nie mają prawa naliczać  ale sam dokładnie nie wiesz czego nie mają prawa naliczać , co mogą pisze wyraźnie w umowie co podpisałeś.  

Opublikowano
https://uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php

Mi pomógł, Tobie może też pomoże. Idź do niego, jeden jest na pewno w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@Razeer123 nie chodzi o to by od razu tam się udał, najpierw MUSI udać się i tak do operatora i wyjaśnić sprawę.  On tego właśnie jeszcze nie zrobił i nie ma zamiaru chyba robić licząc na szybkie rozwiązanie.

Opublikowano

Szczerze? Rusz sie do salonu, tam zalatwiaj, mam podobne problemy z tmobile, dlatego teraz mam np telefon w play (znaczy nie bo idioci nie cos robia i mi go nie przenosza do playa..) z tym, ze nawet jak babaczka cos powiedziala w salonie, na emaila i listami dalej swoje. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Najlepsze jest to, że najbliższy salon w moim mieście zamknęli xD Dziwne.}
Więc najbliższy mam gdzieś jakieś 30 km dalej.

@Up.

Codziennie próbuje się jakoś skontaktować i wyjaśnić sprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...