Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ForestCraft

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ForestCraft

ForestCraft to serwer którego początki sięgają 2012 roku, w tamtym czasie był to mały 10 slotowy serwer, który cieszył się sporą popularnością aż do końca 2014 roku, wtedy znudziła mi się ta gra, a serwer, a może jego szczątki... skopiowałem na dysk google. Od pewnego czasu pracuję nad nową edycją, dużo się zmieniło... graczy jest coraz mniej, więc tym bardziej trudno serwer jest teraz rozkręcić, jednak ja podejmę się tego zadania i tak oto powstaję nietypowy - jak na dzisiejsze standardy serwer. Serwer na którym drop ze stone nie wynosi miliard %%%, a jedynie skromne 0.3% za diament i skromne 0.7% w przypadku żelaza. Oczywiście podane % są jeszcze nie pewne wszystko będzie testowane tak aby zapewnić ciągły rytm życia serwera, a nie żeby po tygodniu każdy gracz miał diamentowe EQ, które uwierzcie mi... będzie rzadkością. :-) Serwer prawdopodobnie będzie na wersji 1.7 lub 1.8 to jeszcze podlega dyskusji... Ogólne założenie serwera jest proste - ma być ciężki, ciężki nie w kwestii przetrwania, ale w kwestii rozwoju postaci. Ponadto będę się starał utrzymać na serwerze bardzo wysoki poziom kultury, wszelkie bluzgi, przekleństwa będą NATYCHMIASTOWO karane banicją na okres paru godzin. To jest gra, a nie więzienie, to ma być zabawa, a nie udręka, więc jeżeli ktoś jest nerwowy to będzie musiał odpocząć, bo założenie gier wideo jest proste - mają bawić, a nie denerwować. Więcej informacji o serwerze już wkrótce...

IP - Niedługo

Liczba miejsc - 40

Poziom - Bardzo trudny ( zwiększona liczba stworków oraz bardzo mały drop )

Opublikowano

Szybciej! Szybciej! Szybciej! Ja już chce grać! W końcu serwer na jaki czekam od kilku miesięcy :) Chociaż osobiście wolałbym standardowy drop z złóż, a nie z stone, ale nie można mieć wszystkiego.

lawsig_by_tomboyx98-d6t8ri0.png

Opublikowano

Szybciej! Szybciej! Szybciej! Ja już chce grać! W końcu serwer na jaki czekam od kilku miesięcy :) Chociaż osobiście wolałbym standardowy drop z złóż, a nie z stone, ale nie można mieć wszystkiego.

Też bym chciał drop ze złóż, ale w dobie cziterów... :C Serwer wystartuję prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, jestem na etapie budowania mapy, konifguracja pluginów i ich tłumaczenie to kwestia paru godzin. :> Na co dzień pracuję, więc ciężko u mnie z czasem wolnym, dlatego postaram się aby serwer był w pełni automatyczny. Będą automatyczne banicje za przeklinanie i wszelkie nadużycia. Zdjęcia spawnu wrzucę na dniach. :> Pozdrawiam!

Swoją drogą... dziękuje bardzo za zainteresowanie. :) Trochę chaotycznie napisałem zapowiedź, ale cóż... późna godzina i te sprawy. :)

Opublikowano

Prezentacja bez screenów? Brak konkretów, samo lanie wody. Widać że się nie postaraliście. Nie zachęciła mnie ta prezentacja.

Nie od razu Rzym zbudowano. :>

Opublikowano

Można się zapewne domyśleć, że Marceli stworzy bardziej rozbudowaną prezentacje jak już serwer ruszy. Póki co jest to tylko ogólny zarys czego można się spodziewać po serwerze.

lawsig_by_tomboyx98-d6t8ri0.png

Opublikowano

Prezentacja bardzo słaba, mało  informacji, screenów itd... Niech zgadnę, to będzie kolejny serwer z pluginem FunnyGuilds ?

A kto powiedział, że będą tutaj gildie? :) To nie ma być kolejny serwer dla mas. To ma być miejsce do rozrywki na bardzo wysokim poziomie - takie jest założenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...