Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Debian instalacja sterowników nviida

53B3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tylko kwestia znalezienia sobie odpowiedniego tutorialu dla swojej karty graficznej, wersji sterowników i systemu. Użyj google i poszukaj na forach debiana. 

Masz po polsku napisane to zrób to co pisze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

chodzi mi o o osttanie mam usunąć folder xorg.conf.d z całą zawartościa? i żadnego pliku/folderu o nazwie xorg.conf mi nie wyszukuje

pytam sie bo 1h temu cosnamieszałem z instlacja i musiałęm odnowa instalować linuxa

wiec co mam usunąć żeby nie było problemu ?

Opublikowano

Zrób cokolwiek co pisze, nie robisz przecież nic. 

xorg.conf może ale i wcale nie musi być 

/etc/X11/xorg.conf.d/ powinien być pusty 

Przeczytałeś jakikolwiek tutorial albo zaglądnąłeś na forum polskie debiana ?

Opublikowano

dzięki za "pomoc" właśnie po raz kolejny coś zjebałem i muszę instalować od nowa tak wgl to od ponad 10h mecze się z instalacja tych sterowników ale może za tydzień mi się uda.

Co wejdę na jakąś stronę z poradnikiem to całkiem inaczej jest opisane ale mi i tak nic nie działa.

ps. jest to kali linux 2.0

Opublikowano

Zjebałeś bo nie uważnie czytasz, powinieneś szukać rozwiązań dla Kali linuxa na jego forum a nie ogólnie dla debiana, sa trochę inne sterowniki i inny sposób instalacji 

Zresztą czytaj sobie sam : https://forums.kali.org/showthread.php?26526-Install-Nvidia-340-76-Driver-in-Kali-Linux-2-0

Opublikowano

Widzę ze pomocy to ja tu nie znajde jedynie co wiekszość potrafi to odsyłać do google i na inne fora więc w sumie po co to forum istnieje?, skoro wszytsko można znaleźć w google.

Opublikowano

A na co liczysz ? Mam się domyślić że masz problem z instalacją ?

Powiedziałeś że ci nie instaluje i nagle morda w kubeł licząc że rozwiążemy twój problem nie mając nic od ciebie. Gdzie logi, gdzie piszesz z czym jest problem w czasie instalacji ?

Masz specjalistyczne forum POLSKIE kali i nawet nie zobaczyłeś co tam pisze, nie mam zamiaru za ciebie szukać tam na forum rozwiązań, bo tobie nie chce się tego zrobić. 

Człowieku , instalujesz linuxa o którym kompletnie nie masz pojęcia, tym bardziej że to dystrybucja nie dla ciebie przeznaczona z taką wiedzą,  na sprzęcie nie kompatybilnym ( nawet nie napisałeś co masz )  

90 % ludzi używających linuxa o większej wiedzy niż Ty  szuka rozwiązania na GOOGLE i forach danej dystrybucji bo nie istnieje jedno rozwiązanie to nie jest Windows. Jakoś im chce się poszukać a nie czekać aż się poda do koryta gotowe rozwiązanie. 

Jest dziesiątki możliwości rozwiązania tylko jednego problemy , a ty już płaczesz i żalisz się bo ci jeden nie wychodzi bo sam nie potrafisz poszukać? 

Czytałeś przynajmniej to co ci podałem? Może mam ci wkleić i jeszcze obrazkami ubarwić bo nie zrozumiałeś ?  U mnie działa i bez problemu na tej podstawie zainstalowało sterowniki. 

Po co ci akurat ta dystrybucja ?  Ona nie jest przeznaczona dla zwykłego użytkownika i poza sprawdzaniem zabezpieczeń i testowanie nic więcej nie wnosi co by było ci potrzebne na co dzień do życia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...