Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem nowe sluchawki i gdy chce cos powiedziec na Deathmatchu (reszty nie sprawdzalem) nie pokazuje mi sie ikonka ze mowie w tej chwili, tak jak bylo w 1.6 nie wiem czy tu tez tak jest. Chyba mnie nie slychac. Co zrobic, wlaczyc zeby mi dzialalo?

Opublikowano

Ogółem przy każdym problemie z CS:GO powinno się sprawdzić spójność plików.

Wpisałeś bind? Może przypadkiem odbindowałeś.

Żeby sprawdzić czy cię słyszą wpisz: voice_loopback 1 (żeby znów siebie nie słyszeć na końcu daj 0) Może akurat tylko głośniczek się nie wyświetla.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

nie nie nie jest w cs go test mikrofonu tam no i tam tez nie wykrywa nic. Mam jedno wejscie czarne i sluchawki z mikrofonem i dalem do zielonego puktu od tylu komputera czyli powinno dzialac... nie wiem co z tym jest po prostu nie wykrywa mikrofonu

Opublikowano

Panie kolego, od słuchawek to zwykle różowe jest (przynajmniej u mnie, tyle że jak ja wepnę micro do tyłu to nie działa, chyba trzeba jakoś w ustawieniach karty pokazać, że to mikrofon jest) :P

Podłącz z przodu i powiedz czy działa.

Opublikowano

i mnie wlasnie z przodu nic nie dziala nie wiem moze cos zepsulem albo to normalne, chociaz od tylu i od przodu sa wejscia. Jeszcze nie wiem co wybrac w tym miejscu http://screenshot.sh/n9ihbBcFWFygt 

jak ktos cos wie to chetnie poslucham ;/

Opublikowano

Jak masz włączony ten panel i dmuchasz w micro to kolorki z prawej się zmieniają (te poziome paski zapełniają się kolorami)? Jeśli nie to może micro masz zepsute?

Opublikowano

Możliwe, że walnięte dostałeś :/ Powiedz, że micro nie działa i tyle. Te 4 "mikrofony" to tylko możliwe wejścia na micro (mi się takie zrobiły po instalacji Virtual Cabel (czy jakoś tak) do ts3 dla bota). Same w sobie słuchawki działają, tak? Jeśli tak to raczej ich źle nie podłączyłeś (nie żebym cię o to podejrzewał :D). To, że coś jest nowe nie znaczy, że sprawne :)

Opublikowano

Używaj opcji edytuj, bo ci % dadzą.

Masz możliwość podłączenia innego mikrofonu/słuchawek z mikrofonem do kompa i sprawdzeniu czy działa?

Istnieje szansa, że wejścia na mikro ci padło. Faktycznie sprawdź czy z tyłu możesz podłączyć (wsadzaj w każde wejście po kolei, najlepiej włącz nasłuchiwanie (Prawym na głośniczek w prawym dolnym rogu -> Urządzenia do nagrywania -> Prawym na twój mikrofon (ten podświetlony) -> Właściwości -> Zakładka Nasłuchiwanie i tam zaznacz żeby nasłuchiwało -> ok, teraz jak będziesz gadał do mikro to będziesz słyszał siebie w głośnikach)).

Co to za słuchawki?

Opublikowano

podlaczalem i tez chyba nie dzialalo ale to na szybko nawet nie wiem czy tamte dzialaly. Wlasnie zobaczylem ze pokazuje sie ten glosnik ze mowie po przytrzymaniu 'k'. To juz dziala tylko mikrofon nie, sprawdzilem teraz na skype i nie dziala. Jak wspominalem na drugim komputerze dzialalo na skype jak sprawdzalema t ujuz nie. Czyli mikrofon dziala a cos z komputerem tutaj nie. Wejscia powinny dzialac, cos w komputerze mam zle ustawione. Nie wiem tylko gdzie to sprawdzic;/ Zawsze w kazdych slcuhawkach mialem czerwony kabel od mikra i zielony od sluchawek, kazdy podalczalem tam gdzie trzeba a tu mam jeden czarny i nie wiem gdzie to dac wiec dalem do zielonego z tylu komputera, dobrze?

Opublikowano

No to sprawdź żeby mieć 100% pewności, że wejścia są sprawne i błagam czytaj zanim klikniesz "Odpowiedz", bo ciężko się czyta.

Podepnij stare słuchawki czy jakieś inne. Jeśli mikrofon z nich będzie działał wtedy pomyślimy, jeśli nie zadziała to, albo gmerałeś w ustawieniach, albo padło ci wejście od karty dźwiękowej (ustawienia, które wcześniej dałeś ok wyglądają).

Opublikowano

Chodzi tylko o te różowe wejście słuchawkowe z przodu. Ten mikrofon o ile mnie pamięć nie myli działa tylko w telefonach. Serio nie masz nawet jakichś najgorszych słuchawek z mikrofonem żeby sprawdzić?

Co to za słuchawki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...