Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki wybralibyście rodzaj serwera oprócz Survivalu oraz SkyBlock?

Wulgen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym się zapytać czy jakbyście mieli możliwość wyboru to jaki tryb serwera byście wybrali oprócz survival i skyblock?

DOBRY SERWER MINIGAMES! WITHERZONE.PL

gra-ruchomy-obrazek-0323.gif

Opublikowano

Rayso na moje to dobry pomysł, ale co chciałbyś zobaczyć w tej ekonomi :) Dokładniej jakie formy zarobku itd :D

MultiBlock.PL << Niedługo Powrót :)

Opublikowano

Najlepiej byłoby dać graczom wolną rękę, dać jakieś prace, masę inwestycji w mieście (np. sklepy), które gracze mogliby zakupić i sprzedawać tam swoje towary, inni byliby zmuszeni korzystać z ich usług, ponieważ niektóre zawody uniemożliwiałyby własnoręczne wydobycie jakiegoś przedmiotu. Oprócz tego, jeśli już komuś uda się kupić działkę/budynek, to może go innym wynajmować.

Cały świat, to wielka metropolia, bez żadnych dzikich jaskiń (tylko takie ewidentnie stworzone przez człowieka), tak samo z lasami. Miasto powinno być na tyle duże, żeby opłacało się korzystać z czegoś takiego jak metro, taksówki (po prostu teleportacja z miejsca na miejsce) itd. 

Mam masę pomysłów odnośnie takiego serwera, ale obawiam się, że już na to za późno, era Minecrafta trochę przeminęła, a na takim serwerze musiałoby grać setki osób, inaczej byłoby to bezsensu. 

Opublikowano

Zdecydowanie zgadzam się z @Rayso.

Również fajny byłby zwykły, stary FB.

Nie wiem, czy ktoś kiedyś grał na serwie ForestCraft, niestety upadł 2 lub 3 lata temu. To był najlepszy serwer ever.

Pozdrawiam,

KajmaczeK

PS. Pozdrawiam tych, którzy grali na ForestCraft.

PS2. Przestroga dla dobrych serwerów (FreeBuild): nie zmieniajcie typu z FB na PvP. Nigdy. ForestCraft po zmianie typu upadł po tygodniu.

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

Najlepiej byłoby dać graczom wolną rękę, dać jakieś prace, masę inwestycji w mieście (np. sklepy), które gracze mogliby zakupić i sprzedawać tam swoje towary, inni byliby zmuszeni korzystać z ich usług, ponieważ niektóre zawody uniemożliwiałyby własnoręczne wydobycie jakiegoś przedmiotu. Oprócz tego, jeśli już komuś uda się kupić działkę/budynek, to może go innym wynajmować.

Cały świat, to wielka metropolia, bez żadnych dzikich jaskiń (tylko takie ewidentnie stworzone przez człowieka), tak samo z lasami. Miasto powinno być na tyle duże, żeby opłacało się korzystać z czegoś takiego jak metro, taksówki (po prostu teleportacja z miejsca na miejsce) itd. 

Mam masę pomysłów odnośnie takiego serwera, ale obawiam się, że już na to za późno, era Minecrafta trochę przeminęła, a na takim serwerze musiałoby grać setki osób, inaczej byłoby to bezsensu. 

Na moje to nie jest problem.. Jeżeli serwer byłby, że tak powiem oryginalny to może przyciągnąć wiele ludzi :) Minecraft jeszcze nie przeminął i warto zrobić coś takiego ile masz lat itd? Możesz wypisać więcej takich przykładów? Bo zainteresowałeś mnie tym możliwe, że 2 serwer jaki będzie to taki tryb ;)

Opublikowano

Na moje to nie jest problem.. Jeżeli serwer byłby, że tak powiem oryginalny to może przyciągnąć wiele ludzi :) Minecraft jeszcze nie przeminął i warto zrobić coś takiego ile masz lat itd? Możesz wypisać więcej takich przykładów? Bo zainteresowałeś mnie tym możliwe, że 2 serwer jaki będzie to taki tryb ;)

Niestety nie mam czasu na dłuższą współprace, już trochę zardzewiałem jeśli chodzi o tworzenie serwerów.

Rozwijając lekko pomysł, to głównym założeniem takiego serwera jest całkowite odizolowanie się wszystkich botów/administracji od życia graczy, zero jakichś adminshopów, automatycznie uzupełniających się kopalni/tartaków etc. Gracze powinni sami rozwijać świat gry, ustalać ceny towarów itd.

@happix3 haha <3 Kogo ja tu widze :X

fb

@1361622928-U485574.pngSinoxYT

coś takiego jak ---  xD

@1361622928-U485574.pngSinoxYT

no przesiaduje tu ^^

Nie róbcie offtopu panowie. 

Opublikowano

Niestety nie mam czasu na dłuższą współprace, już trochę zardzewiałem jeśli chodzi o tworzenie serwerów.

Rozwijając lekko pomysł, to głównym założeniem takiego serwera jest całkowite odizolowanie się wszystkich botów/administracji od życia graczy, zero jakichś adminshopów, automatycznie uzupełniających się kopalni/tartaków etc. Gracze powinni sami rozwijać świat gry, ustalać ceny towarów itd.

Nie róbcie offtopu panowie. 

Ogólnie to nie jest problem.. Piszesz może pluginy albo coś bo do tego potrzebowałbym tylko 1 plugin taki ważny ;c

Opublikowano

Moze serwer coś w stylu cs w minecraft. Texturpack z broniami i jazda. Jakis rozrzut broni, headshoty, granaty. Tak jak w cs 5vs5 ale także tryb ffa albo deatch mach itp. Napewno gralbym.

/sory za błędy - pisanie na telefonie jest dla mnie zagatka

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Popieram pomysł @Rayso. ;)

Serwer rozwijany przez graczy, bez większej pomocy administracji :)
Gracze mogą korzystać z usług innych graczy, to by było dobrym pomysłem ;)

Opublikowano

Orginalny hardcore, lub dobrze zrobiony, dopracowany RPG :)

Hardcore = odmiana survivalu....

@Temat

Chociaż Freebuild był modny kilka lat temu, chętnie bym go zobaczył dzisiaj. Pamiętam pierwszy serwer minecraft na którym grałem... Tam admin dawał jeszcze działki, i był fajny bankomat ;). Dodatkowo był ogrooomny sklep. Myślę że ten typ serwera przemyślisz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...