Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komenda na mniejsze rozszerzanie się celownika

dasH2308

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje komendy na mniejsze rozszerzanie się celownika podczas strzelania, używam style 5 (to ten, który jest statyczny podczas ruchu, rozszerza się tylko podczas strzelania)

Opublikowano

Możesz zrobić sobie sam pod siebie tutaj: http://tools.dathost.net/#alpha=200/color=5/color_b=50/color_r=50/color_g=250/dot=0/gap=0/size=5/style=4/usealpha=1/thickness=0.5/outline=0/outline_draw=0

Może chcesz wyłączyć rozszerzanie? Komenda to: cl_dynamiccrosshair 0 (być może przyjmuje więcej wartości niż 0 i 1 i określa jak bardzo się rozszerza (w każdym razie 0 wyłącza))

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Możesz zrobić sobie sam pod siebie tutaj: http://tools.dathost.net/#alpha=200/color=5/color_b=50/color_r=50/color_g=250/dot=0/gap=0/size=5/style=4/usealpha=1/thickness=0.5/outline=0/outline_draw=0

Może chcesz wyłączyć rozszerzanie? Komenda to: cl_dynamiccrosshair 0 (być może przyjmuje więcej wartości niż 0 i 1 i określa jak bardzo się rozszerza (w każdym razie 0 wyłącza))

Ehhh... Chodzi mi o to że style 5 rozszerza się tylko przy strzelaniu (a jest statyczny podczas ruchu), a gdy strzelam on rozszerza się trochę za mocno i chciałbym zmniejszyć jego maksymalną rozszerzalność.

Opublikowano
cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio "0.35"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod "1"
cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod "0.5"
cl_crosshair_dynamic_splitdist "7"

Te są z mojego celownika, mi się bardzo mało rozszerza. Wydaje mi się, że to ta pierwsza komenda.

//EDIT

@dasH2308

A zmieniałeś wartości?

Na necie wyczytałem, że ta ostatnia to wychylenie, ale pobaw się wszystkimi wartościami (pierwsze 3 to przedział 0-1 a ostatnie nie ma ograniczeń)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Te są z mojego celownika, mi się bardzo mało rozszerza. Wydaje mi się, że to ta pierwsza komenda.

Niestety, ale żadna z tych komend nie działa. Celownik dalej taki sam jak był.

Opublikowano

//EDIT

@dasH2308

A zmieniałeś wartości?

Na necie wyczytałem, że ta ostatnia to wychylenie, ale pobaw się wszystkimi wartościami (pierwsze 3 to przedział 0-1 a ostatnie nie ma ograniczeń)

Tak, zmieniałem wartości i nie działało, bo wyczytałem że te komendy działają tylko na celowniki style 2 a ja chciałem style 5, ale mimo to dzięki za chęć pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...