Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z "Out of range"

Adonaius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim monitorem. 
Moj monitor to dosyc stary asus. Jego podstawowe wejscie to Vga, przez co komputer uzywal karty zintegrowanej. Kupilem zlaczke Vga -> Dvi i wszystko ladnie chodzi moj gtx 660 reaguje i obsluguje gry,programy. Z tym że nie ma tak kolorowo. Windows 10 i Nvidia otwieraja mi gry pełnoekranowe na rozdzielczosci 2560x1600 gdzie moj monitor moze obsluzyc maksymalnie 1440x900 (sprawdzane na vga) przez co monitor pokazuje czarny ekran i wyswietla napis "Out of range" nie mam dostepu do opcji aby zmienic to recznie, a niektorych grach wejscie w tyb okienkowy za pomoca Alt+Enter nie dziala. Czy da sie jakos zmienic podstawowa rozdzielczosc otwieranych programow na np.: 1280x1024/900?

Opublikowano

Też mam monitor z rozdziałką 1440x900 i domyślnie gry odpalają mi się właśnie w tej rozdzielczości lub niższej. 

Masz GTXa, pobierz sobie GeForce Experience, dodaj tam gry i zmień rozdzielczość na 1440x900, czy ustaw uruchamianie w okienku. Program obsługuje dość sporo gier: http://www.geforce.com/geforce-experience/supported-games

Ja tak sobie radzę, jeżeli z jakiegoś powodu gra uruchomi się w zbyt wysokiej rozdzielczości. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...