Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas łączenia z serwerem hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż zrobiłem serwer hamachi dla mnie i zanjomych.

Wszystko okej, jestem na serwerze, porty odblokowane, rooty skonfigurowane (końcówka normalna), serwerimfo z końcówką 100, a koledzy przy logowaniu mają błąd podczas łączenia z serwerem.

Może ktoś pomóc..?

Za pomoc mogę wysłać jakiś sms czy coś...

Pozdrawiam.. ;x

Opublikowano

Dla innych rooty mają być z normalną końcówką a Ty jako host możesz używać tej .100   xD

­

Opublikowano

Dla innych rooty mają być z normalną końcówką a Ty jako host możesz używać tej .100   xD

­

Próbowaliśmy już ze wszystkimi końcówkami i nic.. :x

Opublikowano

Czasami bywa tak, że port mapa nie trzema mieć włączonego, żeby serwer odpalił. 

Tobie tego nie potrzeba, a twoim kumplom tak.  

Wejdź to ftp(Winscp lub filezilla )

i sprawdź porty w CONFIG kanałów. 

czy na pewno masz wbite prawidłowe porty w port mapie i czy porty mają końcówkę .100

czasami jest tak, że ludzie pobierają gotowe port mapy z wbitymi portami. 

Poza tym,

to tak musisz edytować plik metin2bin, bo to nie jest tylko serw dla ciebie 

również plik serwerinfo/serwerimfo w folderze z klientem 

i chyba user wyżej się pomylił trochę, bo dla ciebie z normalną końcówką dla innych z końcówką 100

(tak samo, jeżeli twoi kumple chcą zalogować się na stronę, początkowo muszą wpisać twoje ip. z końcówką 100 pod warunkiem, że masz włączony port :)

W dodatku musisz wypakować root unpackerem jakimś i wy edytować serverinfo i sprawdź czy w 41 linijce MARK1 masz wpisane swoje IP i w linijce 42, sprawdź czy wszędzie wpisane są odpowiednie porty. 

Wy edytuj wszystko, włącz hamachi i podłącz kumpli :D

Jeżeli nie pomoże, możesz sprawdzić, w bazie poprzez komendę sysinstall czy masz dobrze wpisane IP swoje z hamchi i to z końcówką 100 :)

eventualnie zresetuj kompa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...