Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akagami no Shirayuki-hime - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

60dah9q.jpg?1

Informacje:

Typ: TV

Gatunek: Dramat, romans, fantasy, shoujo

"Pierwszy" sezon: Zakończony (12/12)

Kontynuacja: Nadawany (2/13)

Opis:

Shirayuki urodziła się z bardzo rzadkim kolorem włosów – są one czerwone niczym dojrzałe jabłka. Dobrze znany, ale niezwykle głupi książę Raji, zafascynowany jej unikalnością chce, aby dziewczyna za niego wyszła. Ona jednak nie ma zamiaru przystać na tę propozycję, obcina sobie włosy i ucieka do sąsiedniego kraju. Podróżując przez las spotyka młodego chłopaka o imieniu Zen, któremu pomaga opatrzyć rany oraz jego dwójkę przyjaciół. Tymczasem książę Raji wysłał już za nią pogoń. Kim okaże się nowy znajomy Shirayuki oraz jak potoczą się jej dalsze losy?

[zapożyczone: animezone]

Mimo, że jest to gatunek shoujo, to naprawdę dobrze mi się ogląda kolejne to przygody Shirayuki oraz reszty bohaterów. Sam świat kolorowy, spokojny, skupia się głównie na bohaterach, przez co możemy ich dokładnie poznać. Od pierwszego odcinka jesteśmy wstanie stwierdzić, w kim nasza bohaterka się zakocha. Nie jest to żaden minus, a wręcz przeciwnie. Animacja oraz kreska bardzo pasują do tego typu serii, tak samo jak projekty postaci. Jest również wspomniany romans i nie pojawia nam się tutaj schemat nie zdecydowanej bohaterki " kocham go, czy raczej kogoś innego" oraz błąkania w swoich emocjach. Sama bohaterka też nie jest jakąś ślamazarą, którą trzeba prowadzić za rączkę przez całe życie. Każdy odcinek to coś nowego, można sobie odpocząć podczas oglądania oraz patrzeć na rozwój wydarzeń/relacji pomiędzy postaciami.

gfgdf

Opublikowano

Kreska mi się spodobała, oglądałem to anime już jakiś czas temu, jeden z fajniejszych romansów, taki loozny. Czy ty na pewno to oglądałeś? Bo wydaje mi się, że przeczytałeś opis anime i po prostu napisałeś od tak recenzję. ;)

Opublikowano

Kreska mi się spodobała, oglądałem to anime już jakiś czas temu, jeden z fajniejszych romansów, taki loozny. Czy ty na pewno to oglądałeś? Bo wydaje mi się, że przeczytałeś opis anime i po prostu napisałeś od tak recenzję. ;)

To nie jest recenzja xD tylko jakaś moja gadka szmatka :P I tak, obejrzałem 

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...