Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps przy nagrywaniu

kill-of-the-que

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ostatnio jak nagrywam to mam straszny spadek fps'ów na komputerze czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć co może być tego przyczyną ? poniżej przedstawię parę screanów ...

Bez nagrywania 270 fps'ów:

f70f9c86d9ac2.png

Z nagrywaniem cały czas 40 ani nie rośnie ani nie spada :

1f1936660e9df.png

moja specyfikacja kompa jak coś by to komuś pomogło : 

0dadbd08610e7.png

ustawienia Frapsa :

a257dc59a9ce2.png

Bardzo proszę o pomoc co może być nie tak ?? :C kiedyś tak nie było dodam .

Opublikowano

Masz za słaby procesor, żeby wyrobił Ci z 120 klatkami, przypomnę Ci że CS to gra oparta głównie na procku , a nie grafice.  Tak jak kolega wyżej obniż FPS nawet do 50 i tak na youtube będzie to db wyglądać .

Swoją drogą, kiedyś nagrywałem we Frapsie, jednak też były ogromne spadki FPS. Aktualnie korzystam z ShadowPlay'a i nie mam żadnych problemów i znikome ścinki - Polecam, jeśli masz kartę od Nvidii. 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

jest tak jak napisałeś podskoczyły do 60 ale jak zmieniam tam na byle jaką liczbę to się zmniejszają od razu do 40 w przypadku innego programu np OBS jest tak że gra pokazuje 200 fps ale przy graniu gra się zacina a na nagraniu wszystko jest dobrze ...

Masz za słaby procesor, żeby wyrobił Ci z 120 klatkami, przypomnę Ci że CS to gra oparta głównie na procku , a nie grafice.  Tak jak kolega wyżej obniż FPS nawet do 50 i tak na youtube będzie to db wyglądać .

Swoją drogą, kiedyś nagrywałem we Frapsie, jednak też były ogromne spadki FPS. Aktualnie korzystam z ShadowPlay'a i nie mam żadnych problemów i znikome ścinki - Polecam, jeśli masz kartę od Nvidii. 

niestety nie mam kardy od nvidii moja karta to GIGABYTE RADEON R9 280X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...