Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] AzOdSh - skrypt na czasowe rangi!

ShroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
logo.png
Witam was, to już mój kolejny skrypt który mam nadzieje, stanie się zastępcą AZrank :)

opis.png

Skrypt odpowiada za dawanie rangi, a po x czasie zostanie ona odebrana. Gdy twój serwer się wyłączy, czas w skrypcie stanie, ale gdy włączysz serwer, czas będzie leciał dalej.
Dostępne jednostki czasowe w skrypcie to m - minuta, h - godz i d - dzień. No cóż nie będę się dużo rozpisywała, skrypt działa podobnie jak plugin AZrank, tylko (mam nadzieję) bez bugów.

pex.png

azodsh.* - pozwala uzywac komendy /azodsh

wymagania.png

Musisz posiadać te pluginy!
- Skript
- WildSkript

Oraz polecam ten:

- PermissionEX

Masz inny plugin niż PEX? Pisz na PW. Dopasujemy :)

komendy.png

Jedyna komenda jest: /azodsh
Jej zastosowanie:
/azodsh set nazwagracza rangaktoramaotrzymac rangaktoramaotrzymacpouplywieczasu m/h/d liczba
Przykład:
/azodsh set ShroN VIP Gracz d 30

Objaśnienie przykładu:

ShroN - Nazwa gracza
VIP - Nazwa rangi która ma otrzymać gracz (ShroN)
Gracz - Nazwa rangi która ma otrzymać gracz (ShroN) po upływie czasu, w tym przypadku 30 dni
d - jednostka czasow, czyli m to minuty, h to godziny a d to dni
30 - Czas na ile gracz otrzymał rangę (w tym przypadku ShroN)
Masz wątpliwości, pisz na PW

cl.png
V 0.1 [BETA]
- Pierwsze wydanie!
dl.png

V 0.1 [bETA] - Tylko na PW

Zapraszam do testowania!
Pozdrawiam ShroN

Opublikowano

Po co mamy to pobierać skoro wymaga to posiadania pluginu PermissionsEX. Ja na swoim nie mam PEX'a, a ten skript korzysta z niego. 

Opublikowano

Wystarczy przerobić, w kodzie /pex user zmiennagracza group set zmiennaranga, na swoją komendę... Jest to w 2 miejscach. 

Opublikowano

Ale jak ja nie mam pexa na serwerze? To ten skrypt jest dla mnie nieprzydatny. Nie przemyślane... 

Bez sensu, że trzeba posiadać aż 4 pluginy potrzebne do działania tego skryptu.

Opublikowano

@ShroN jest takie cos jak Azrank w/g mnie po 2 to jest fajny pomysł dla administracji na awanse

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBiter. Sorry, teraz 2. A 3 to jest od uprawnień.  Niekoniecznie musi być to Pex...

Jeżeli nie masz uprawnień na serwie to po co ci rangi które nic nie wnoszą...? 

A że skrypt wymaga 2 pluginów. Trudno, AZrank jest zbugowany, a plugin jest porzucony...

@Mine199a

Więc po co mieć mój skrypt który dziala tak samo jak AZrank gdy na serwie masz plugin AZrank?

A główne założenie tego skryptu to są awansa na jakieś stanowisko na określony czas.

No ale dzięki za odpowiedź, chodź wiele graczy szukało zamiennika, a gdy go zrobiłem to wielkie hallo że polecam pex'a.

PS. W następnej aktualizacji dodam możliwość używania innych pluginów od uprawnień. Tylko proszę o nazwe pluginu. 

Opublikowano

logo.png
Witam was, to już mój kolejny skrypt który mam nadzieje, stanie się zastępcom AZrank :)

opis.png

Skrypt odpowiada za dawanie rangi, a po x czasie zostanie ona odebrana. Gdy twój serwer się wyłączy, czas w skrypcie stanie, ale gdy włączysz serwer, czas będzie leciał dalej.
Dostępne jednostki czasowe w skrypcie to m - minuta, h - godz i d - dzień. No cóż nie będę się dużo rozpisywała, skrypt działa podobnie jak plugin AZrank, tylko (mam nadzieję) bez bugów.

pex.png

azodsh.* - pozwala uzywac komendy /azodsh

wymagania.png

Musisz posiadać te pluginy!
- Skript
- WildSkript

Oraz polecam ten:

- PermissionEX

Masz inny plugin niż PEX? Pisz na PW. Dopasujemy :)

komendy.png

Jedyna komenda jest: /azodsh
Jej zastosowanie:
/azodsh set nazwagracza rangaktoramaotrzymac rangaktoramaotrzymacpouplywieczasu m/h/d liczba
Przykład:
/azodsh set ShroN VIP Gracz d 30

Objaśnienie przykładu:

ShroN - Nazwa gracza
VIP - Nazwa rangi która ma otrzymać gracz (ShroN)
Gracz - Nazwa rangi która ma otrzymać gracz (ShroN) po upływie czasu, w tym przypadku 30 dni
d - jednostka czasow, czyli m to minuty, h to godziny a d to dni
30 - Czas na ile gracz otrzymał rangę (w tym przypadku ShroN)
Masz wątpliwości, pisz na PW

cl.png
V 0.1 [BETA]
- Pierwsze wydanie!
dl.png

V 0.1 [bETA] - KLIK

Zapraszam do testowania!
Pozdrawiam ShroN

Na pewno zostanie "Zastepcom" (polecam słownik ). Skryptów, ozywają tylko te nie dobitki co w javie nie potrafią nic stworzyć.

Skrypt nigdy nie bedzie działał podobnie jak plugin! .. :)

Opublikowano

Japier, człowiek raz napisze błąd i od razu słownik kup, powiem tyle, żałosne. Wielki polonista się znalazł...

Jak jesteś taki mądry to sam napisz...

I twoja odpowiedź powinna być uznana jako spam iż nic nie wnosi do TEMATU który ma ocenić funkcjonalność skryptu, a nie że skrypt gorszy niż plugin.

Najlepsze że nikt nie ocenił kodu tylko że wymaga pluginy i że bezużyteczne bo jest AZrank... który jest cały zbugowany... 

Proszę o zamknięcie tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...