Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do okularników

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opowiesc Zycia, Jak kogos to interesuje. (Radze olac.)

Witam, od dluzszego czasu posiadam okulary, z antyrefleksem.

Ostatnio ze wzgledu nasilenia sie pracy na studiach (Nie, Nie, Nie jeste studentem prawa, Luuzik.) informatycznych, poraz pierwszy zaczely mnie bolec oczy.

Problem nie przechodzi, chyba ze nie odstawie komputera, do tego mam takie wrazenie ze oczy caly czas sa wysuszone.

Nie trudno sie domysilic przyczyny, jezeli tyle czasu spedzam przed komputerem na studiach, a potem przychodze do domu rozegrac pare gierek w lola....

Jako ze w Lol'a grac lubie, I nie zamierzam przestac, A na studiach mi zalezy, zaczelem szukac czegos zeby rozwiazac ten problem.

TL;DR

http://www.gunnar-optiks.eu/

Czy te okulary faktycznie pomagaja ?

Oplaca sie, czy to Naciagany Shajs ?

Sa lepsze od zwyklych okularow z antyrefleksem, czy wychodzi na to samo ?

Znacie jakies inne strony, tego typu zebym mogl porownac ceny/cechy/cokolwiek ?

Edited_1.png

Opublikowano

Po pierwsze zacznij stosować sztuczne łzy - w formie kropli do oczu które zapewnią im nawilżenie.

Po drugie raz na godzinę pracy przed ekranem popatrz przez 5 min gdzieś w dal najlepiej przez okno wtedy oczy odpoczywają bo nie są skupione ciągle w jednym punkcie jakim jest ekran.

Po trzecie co pół godziny staraj się pokręcić gałkami ósemki i tak przez minutę wtedy oko się smaruje i pobudza do nawilżenia.

Zacznij to stosować a nie będziesz musiał bulić 100 dolców za jakieś dziwne produkty :)

Cyrk.png

Opublikowano

Ziewaniem możesz wymusić nawilżanie oka. Na monitorach zmniejsz jasność/kontrast, programy typu f.lux zwłaszcza nocą całkiem spoko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...