Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy sprzęt, cały czas czarny ekran

bosmen5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam bardzo dziwny problem i naprawde nie mam pojęcia o co chodzi :/
zakupiłem ten sprzęt 

http://www.morele.net/inventory/info/5p5dZf/   (komputer przyjechał w całości poskładany)

i jest tak, wszystko pięknie łądnie, podłączam go przewodem RGB (działa w 100%) pod płyte główną...
włączam... i nic... czarno....
nawet nie pokazuje mi że bios się ładuje.... nie wiem co jest grane, wyłączam go,
Podpinam go przez HDMI (też sprawny) pod karte graficzną.... i nie działa tak samo, jest czarny ekran, nawet nie pokazuje mi ze bios ładuje...
co może być przyczyną ? telewizor też jest w 100% sprawny...
nie sprawdzałem jedynie łącza DVI, ale na tamtych powinno działać....

proszę o szybką pomoc, mam to składać na reklamacje czy coś innego mam spr. ?

Opublikowano

odświeżam + dodam że z płyty głównej wgl nie dochodzą żadne dźwięki...
jak odpalam stary komputer czy też ojca czy wgl inne komputery, to jest ten sygnał na samym początku że wszystko jest OK
jednak że w tym przypadku nic nie ma,
zrobiłem jeszcze mały test, chciałem właśnie sprawdzić poprzez dźwięk co może być przyczyną, 
więc wyciągnąłem kostki ramu (2x4Gb) i włączyłem komputer, była cisza, co najlepsze?
komputer po około 25/30 sek. się wyłączył i włączył samodzielnie, jak się włączył to nie mogłem go wyłączyć przyciskiem włącz-wyłączającym...
musiałem go wyłączyć z tyłu... ale jednak nadal żadnego dźwięku nie było...
nie wiem co mam zrobić, to może być problem z płytą główną czy z procesorem ??

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje to może to być przyczyna uwalonej płyty głównej. Sam miałem niedawno problem taki. Mianowicie komputer się uruchamiał, ale nic się nie wyświetlało. Zobacz jeszcze czy po włączeniu wiatraki podpięte pod płytę główną kręcą się.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Sprobuj na wszystkie mozliwe sposoby podlaczyc RAM, bo takie objawy moglyby mowic o uszkodzonym slocie RAM / kosci RAM. Jesli zadna z nowych nie dziala w zadnej opcji sprobuj inna kosc (koniecznie DDR3). Upewnij sie, ze zasilanie jest odpowiednio podlkaczone (zasilanie procesora, plyty glownej, dodatkowe zasilanie karty graficznej etc.)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

@miszkurkam  tak wszystko się kręci jak trzeba,bez żadnych wad
nie mam jak sprawdzić ramu :/
nie mam innych kostek 
@1373230489-U611928.pngTroLLu wiesz... nie wiem jak to sprawdzić, w tym komputerze co aktualnie go mam włączonego, też nie ma nic takiego a jednak dźwięk jest dosłownie od razu po tym jak wcisnę guzik włączania komputera, są 2 krótkie dźwięki i wszystko odpala się jak należy, a w tym nowym nawet jak włącze to jest martwa cisza...
@NietypowyLogin nie mam innego ramu :/ poza tym, pisałem wyżej jak taka akcja z ramem się skończyła, nic to nie dało :/
Zasilanie jest raczej odpowiednio podłączone bo wszystkie podzespoły chodzą (nie wiem jak z procesorem bo to jest niesłyszalne) a tak cała reszta działa w 100%
wydaje mi się że wada jest albo w Procesorze albo w płycie głównej :/
bo ja mam podobny produkt do typa z neta co pokazywał jak komputer działa, tam dawał zasilacz o max mocy 550w i mówił że starczy, ale ze nie było na stanie to dałem 600W, wiec chyba nie jest wada zasilacza, ktoś ma jakieś pomysły jak sprawdzić czy to płyta główna? (sprawdzałem ten patent z baterią, wyciągnąłem ją na 2/3H i ponownie włożyłem lecz nic to nie dało a komputer był cały czas bez żadnego zasilania)

Opublikowano

Speaker to coś takiego:

http://img.bhs4.com/8d/2/8d2064aaa80504b2674052686523f157d1eed2bd_large.jpg

Jest on podłączany zazwyczaj u dołu płyty głównej. Zobacz czy takowy jest podłączony.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wystarczy podpiąć do kompa przez DVI-D z przejściówką na VGA , powinna być w zestawie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu no właśnie nie ma w zestawie.. wgl okablowania nie dali..
@miszkurkam no własnie nie ma nic takiego.. w starym komputerze też nie mam czegoś takiego a dźwięki słyszę

@ButlaTM własnie nic nie ruszam oddam im na gwarancje... ale też problem w tym że nie wiem co mam wcisnąć... w takim znaczeniu że moge dać na gwarancje każdą część osobno ale np. całego zestawu nie mogę bo nie ma takiej opcji, a nie wiem właśnie czy to płyta główna, czy ram czy procek :/ 

Opublikowano

@Ktosiu no właśnie nie ma w zestawie.. wgl okablowania nie dali..

@miszkurkam no własnie nie ma nic takiego.. w starym komputerze też nie mam czegoś takiego a dźwięki słyszę

@ButlaTM własnie nic nie ruszam oddam im na gwarancje... ale też problem w tym że nie wiem co mam wcisnąć... w takim znaczeniu że moge dać na gwarancje każdą część osobno ale np. całego zestawu nie mogę bo nie ma takiej opcji, a nie wiem właśnie czy to płyta główna, czy ram czy procek :/ 

Moim zdaniem jest to płyta. Najlepiej by było jak byś wziął pamięci do kogoś i zobaczył czy działają. Tak samo z procesorem.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Widocznie ten model nie ma, głownie wszystkie nowe sprzęty powinno się przez VGA podłączać, zjebałeś wszystko na samym początku podłączając do płyty głównej kabel VGA. 

Wymontuj grafikę, podepnij pod VGA na płycie. powinno wszystko działać na monitorze. 

Nie kombinuj z biosem czy bateryjką bo tak nie skasujesz nigdy epromu biosu, od tego jest zworka na płycie głównej by ją użyć.  

O ile się nie mylę to morele wysyła komputer który został sprawdzony i działa, problemowi zawsze są użytkownicy niewłaściwie podpinający sprzęt w domu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...