Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranger opis pytania

beblok20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie otóż zaczynam grac w gw2 i zastanawiam sie czy warto wybrac rangera czy bylby on dobra opcja do gry w teamie jak i do gry solo na pvp i pve? i ktora klasa bedzie lepsza wg was ranger ele czy necro.Nie chodzi mi o to ktora latwiejsza tylko ciekawsza i mocna :p jesli bym mogl to prosze rozpiszcie sie troche z gory dziekuje

Opublikowano

Rangera Ci odradzam na początku. Kiedy kupiłem gw2 moja pierwsza postać była Rangerem. Odechciało mi się grać po tygodniu. Później zrobiłem sobie Ele. I tutaj właśnie zrobiłem najlepszy wybór. Postać Elementalisty jest bardzo ciekawa. Możesz zrobić go typowo pod berserkera(pure dmg), pod condition dmg czy też pod healera (od dodatku Heart of Thorns ele z nową specjalizacją sprawdza się wyśmienicie na raidach jako healer !) Wiadomo, jako berserker masz mniejszą żywotność co jest malutkim minusem tej postaci, aczkolwiek nie można wymagać sporej żywotności i boskiego dps'u. Ele sprawdza się dobrze w PvE jak i w PvP. Buildy nie są zbytnio drogie (pamiętam że zmiescilem sie w 10- 15 golda za wszystkie Sigile do ekwipunku).

Także jak najbardziej polecam Ci postać Ele na sam początek gry. Jeżeli masz dodatek możesz spróbować pograć postacią jaką jest Revenant.
Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem :D

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Stop. Wybierz klasę, która pozwoli Ci cieszyć się z gry. Tworzenie postaci i ewentualne testowanie nie trwa długo. W późniejszym etapie gry levelowanie będzie tylko formalnością. Dlatego na sam początek stwórz sobie klasę, która tobie podoba się najbardziej. Jeżeli chodzi o przydatność klas, które wymieniłeś w poszczególnych trybach:

PvP:

Ranger=ele=necro

WvWvW:

Necro>Ele>Ranger

PvE:

Ele>Ranger=Necro

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...