Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Raspberry Pi Zero - pytania

xvxmaciekxvx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien pomysł, lecz, lecz n/w czy te ,,problemy" mogę rozwiązać.....:
1)Czy na tym jest już system, a jak tak, to czy uruchomią się na nim wtyczki do przeglądarki, sama przeglądarka i np. skrypt w Scite + steam ?
2)Idzie jakoś podłączyć to urządzenie do internetu (kolega mi wspominał że można przez usb podpiąć internet (ma z Orange router), lecz ja mam router z wejściami Ethernetowymi)?
3)Czy obsługuje on myszkę, klawiaturę oraz ,,rozdzielacze" usb (złodziejki?) (z 1 portu robię sobie np. 4)?
4)Gdzie w Polsce mogę to kupić ?
A jeśli nie można rozwiązać problemu: 1,2,3 to co proponujecie jako zamiennik ? Tak do 30-40 zł max. Z góry dziękuje za pomoc. PS Przepraszam za składnie.

Opublikowano

1) Windows 10. linux , nie nie dała tam nic co chcesz 

2) ma własną kartę sieciowa albo jakąkolwiek co podepniesz i obsłuży 

3) wszystko obsługuje, nawet TV, monitor, myszki, padzik, klawiatury , kotki , piloty zdalnego sterowania, dyski ssd i hdd, karty SD i to samo co komputer i laptop

4) wszędzie gdzie znajdziesz w sklepie i na internecie, ebay, allegro i miliony stron 

Zgrzewkę piwa sobie kup, bo ledwo starczy ci na kartę sieciową z taką górą pieniędzy. Na terminal gotowy i działający to cię raczej nie stać, najtańsze kosztują ok 100 zł z biedną konfiguracją, te lepsze kilkaset . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...