Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poe Smother - podkrec fps

defto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pewnie wielu z was miało problemy z party, gdzie ktoś używał jakiegoś laagującego skilla - cóż, PoE w kwestii optymalizacji został daleko w tyle, nawet dzisiejsze sprzęty przewyższające swoją wartość 4 tyś zł mogą mieć te problemy.

Przejdę do rzeczy, na pewno ktoś spotkał się w endgamowym buildem w party np. fakener(discharger) czy innych CoC-ow, samo jego uderzenie sprawiało że za kilka chwil można by było dostać epilepsji czy grać w grę za pomocą slajdów, a nawet czasami kończąc na ekranie logowania. 

Ale jest na to sposób PoE smoother załatwi sprawę, na chwile obecną jest wydana 4 z 4 wersji 0.4, kolejne są w drodze, autor bardzo się stara i na dniach dodaje kolejne aktualizacje. Samo narzędzie nie może być w żaden sposób karane, gdyż GGG wydało specjalny program (Visual GGPK którego można znaleźć na oficjalnym wiki klikająć tutaj ) którym można przeglądać zawartość pliku GGPK (daty) oraz dowolnie ją edytować, a kiedy nie mamy optymalizacji z ich strony, jesteśmy zdani na siebie.

Niedawno dodawałem tutaj PoEhud, który nadal funkcjonuje, natomiast większość jego rzeczy - item filter, licznik expa i wiele innych pomysłów tego narzędzia na własną rekę, chociaż nie ukrywam, że jeszcze troche ich brakuje.

Nie będe aktualizować tego tematu, lecz wszystkie zmiany zobaczycie na githubie autora, link znajdziecie poniżej - oczywiście wszystko na własną odpowiedzialność, lecz tak jak mówiłem ryzyko bana jest tutaj znikome.

https://github.com/vmv/PoeSmoother/releases

oczywiście scan

https://www.virustotal.com/pl/file/49932ca7799adb5934ac9a2a20c4022f9cf461b7580252b9348d3042955ce8e4/analysis/1452851859/

Opublikowano

Jo, przetestuję w wolnej chwili. Co prawda nigdy problemów nie miałem z PoE, ale niektóre rzeczy szczególnie CoC mocno w*****a i pozbawia widoczności.

#EMERYTURA

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, pewnie wielu z was miało problemy z party, gdzie ktoś używał jakiegoś laagującego skilla - cóż, PoE w kwestii optymalizacji został daleko w tyle, nawet dzisiejsze sprzęty przewyższające swoją wartość 4 tyś zł mogą mieć te problemy...

Za 4 tyś można kupić laptop bez układu graficznego z pseudo układami typu intel itp, wówczas będą problemy, ja gram na laptopie za 900 zł i śmiga aż miło !

­

Opublikowano

Nie radzę z tego korzystać jest to tak samo zabronione jak stary PoeHud i grozi perma banem.

ps. pytałem osobiście GGG więc wiem o czym mówię. 

"Any program that interacts with the game files is not allowed, and risks your account being permanently banned"

Opublikowano

Nie radzę z tego korzystać jest to tak samo zabronione jak stary PoeHud i grozi perma banem.

ps. pytałem osobiście GGG więc wiem o czym mówię. 

"Any program that interacts with the game files is not allowed, and risks your account being permanently banned"

Nikomu nie rozkazuje używać takich rzeczy. Sam mam wiele do stracenia w samej grze (włożyłem trochę gotówki), ale nie jestem przerażony na tyle by tego nie używać - wychodzę na przekór założeniu że zostanę zbanowany za takie coś. Skoro GGG jeszcze się nie zajął optymalizacją, to my musimy robić to na własną rękę, tym bardziej że sam program do edycji .GGPK jest wydany przez samego twórce gry Chrisa i jest ogolnodostępny i można go pobrać z oficjalnego wiki gry.

Swoją drogą nie ingerujemy tutaj w dostęp do pamięci klienta jak to bywa z zoom hackiem, map hackiem czy innymi rzeczami ktore są wykrywalne przez moduł wychwytujący takie rzeczy i prawdopodobnie przesyłane do GGG, tylko modifykujemy clienta który, nie wnosi jakiegoś ułatwienia w grze. A jeśli chodzi o wykrywalność mogę się założyć że jest znikoma.. Nic tylko czekać aż GGG wprowadzi swoją kontrolę nad efektami - chyba nigdy..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tego ogólnie używać?  :)

Pobierasz, wypakowywujesz następnie przechodzisz do wypakowanego folderu uruchamiasz PoeSmoother.exe po uruchomieniu powinno się pokazać okienko, wiec szukasz folderu z grą czyli np. "D:\Program Files (x86)\Grinding Gear Games\Path of Exile" i otwierasz plik "Content.ggpk". Gdy juz wybierzesz nastąpi ładowanie pliku powinno pisać Parsing GGPK. Gdy wszystko dojdzie do 100%, w prawym oknie zaznaczasz to co chcesz by zostalo wylaczone, kiedy juz zaznaczysz opcja jest zapisana. Lecz pamietaj by gra w trakcie edycji musi byc koniecznie wylaczona. Pozniej tylko wylaczasz program i uruchamiasz gre i cieszysz sie efektami ;)

Opublikowano

Pobierasz, wypakowywujesz następnie przechodzisz do wypakowanego folderu uruchamiasz PoeSmoother.exe po uruchomieniu powinno się pokazać okienko, wiec szukasz folderu z grą czyli np. "D:\Program Files (x86)\Grinding Gear Games\Path of Exile" i otwierasz plik "Content.ggpk". Gdy juz wybierzesz nastąpi ładowanie pliku powinno pisać Parsing GGPK. Gdy wszystko dojdzie do 100%, w prawym oknie zaznaczasz to co chcesz by zostalo wylaczone, kiedy juz zaznaczysz opcja jest zapisana. Lecz pamietaj by gra w trakcie edycji musi byc koniecznie wylaczona. Pozniej tylko wylaczasz program i uruchamiasz gre i cieszysz sie efektami ;)

Chodziło mi o PoE Huda. Komp daje radę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tego ogólnie używać?  :)

Mi za cholerę to działać nie chcę, jak klikam żeby coś zaznaczyć to nic się nie dzieje.

Tak nawiasem to program jest w 100% banable bo było kilka tematów na ten temat na forum i sam Chris napisał że nawet taka modyfikacja nadal jest modyfikacją klienta i jak zostanie wyłapana to osoba zostanie ukarana. Jednak ja i tak chętnie bym użył bo na moim ziemniaku to ciężko grać :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...