Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież zakupionego konta.

kokomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie kupiłem konto z lola jakieś 1.5 roku temu za 199zl, w tym czasie 2 razy gościu który mi je sprzedał je odzyskał. Jednak za pierwszym razem allegro podziałało i oddał mi konto, teraz niestety nie ma takiego zamiaru, od allegro ostatniego maila dostałem takiego:
"Witam.

W związku z tym, że problem nie został rozwiązany, zdecydowałam się nałożyć na konto Sprzedającego ograniczenie sprzedaży. Mam nadzieję, że podziała to na niego mobilizująco. Jeśli tak się nie stanie proszę rozważyć możliwość zgłoszenia sprawy organom ścigania.

Pozdrawiam,

i teraz moje pytanie, czy da coś zgłoszenie sprawy na policję? 

Opublikowano

Spróbuj, najpierw go postrasz policją, może odda dobrowolnie, jeśli nie to powiedz, że poinformowałeś o zaistniałej sytuacji odpowiednie służby - jeśli nadal nie odda i masz jaja to idź po prostu zgłoś sprawę, może coś wskórają.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Skończy się na tym: Zgłosisz to na policje policja zacznie dochodzenie, skontaktują się z firmą riot, riot zbanuje konto na stałe i tyle będzie od Riotu a policja będzie dale szukała tamtego ziomka :)

Masz szanse na odzyskanie kasy jak to zgłosisz na policje, ale 100% konto perm!

55381514166733279449.gif

Opublikowano

Nic nie zrobią, a jeśli zgłosisz to jeszcze Riot ci je zbanuje. W kodeksie przywoływacza jest napisane, że konto przypisuje się do 1wszego właściciela i wymiana / sprzedaż czy cokolwiek innego jest niedozwolone.

Opublikowano

Kupuje się konto razem z kontem e mail... gosc musi ci podac pasy do konta i do poczty na której jest zapisane konto ponieważ riot do odzyskania konta potrzebuje danych takich jak data utworzenia konta, a takie dane są na e mailu. Riot nie uwierzy jeżeli gosc powie że hackneli mu konto w lolu razem z e mailem. Ja bym zgłosił na policje ale raczej to ty oberwiesz za złamanie regulaminu.

Opublikowano

Kupuje się konto razem z kontem e mail... gosc musi ci podac pasy do konta i do poczty na której jest zapisane konto ponieważ riot do odzyskania konta potrzebuje danych takich jak data utworzenia konta, a takie dane są na e mailu. Riot nie uwierzy jeżeli gosc powie że hackneli mu konto w lolu razem z e mailem. Ja bym zgłosił na policje ale raczej to ty oberwiesz za złamanie regulaminu.

Nic ci to nie wniesie jeśli koleś uda głupa że miał przerwę i poda swoje IP + jakieś ss z konta panelu, i juz odzyskuje konto..

Taka polityka riot. 

55381514166733279449.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...