Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Znaleźć Ip Serwera, Strony Internetowej

Strepsils

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem, że zaraz zapewne zaraz pojawią się w tym temacie komentarze typu. 'było', 'stare', 'mogłeś wymyślić coś nowego', 'większość wie jak to zrobić'.

Owszem, było.

Prawda, stare.

Mogłem się bardziej wysilić, to też fakt.

Większość wie, ale nie wszyscy!

A tego sposobu raczej [nie było.

Powiedzmy, że znalazłeś jakiś nowy serwer. Okazuje się jednak, że do ściągnięcie przygotowano tylko client, a Ty nie chcesz tracić czasu na ściąganie clienta który waży niecały 1GB, a potrzebujesz spolszczenia.. Internet dzisiaj działa Ci baaardzo wolno, ledwo co wrzuciłbyś rzekome spolszczenie do internetu. Nie masz możliwości szukania adresów różnych stronek do sprawdzania IP. Myślisz, że dziś już tego nie zrobisz, lecz po chwili zastanowienia znajdujesz wyjście!

Wystarczy, iż włączysz windowsowe cmd (Start -> Uruchom -> cmd) i wpiszesz tam taki oto kod:

ping adres witryny*

* - adres strony internetowej serwera, pokażę przykład na naszym mpc forum.

pingp.png

Ot, cała filozofia!

Jeżeli uznacie ten tutorial za nieprzydatny, proszę o usunięcie. Chciałem dobrze.

Możecie dawać minusy na znak swojej 'agresji'.

Pozdrawiam

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Gdzies to bylo ale moze mi sie zdaje ale pewny nie jestem a co do tematu to + lepsze to niz bawienie sie programami :)

• 1 miesiąc temu...
Pasjonat
Opublikowano

Ale ip strony a serwera może być inne :)

" ... Czekając na cud każdy błądzi, dochodząc do dnia w którym bóg nas osądzi... "

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

yyyy oO? Nie widziałem jeszcze żeby używać pingu do określenia IP serwera strony www. Owszem działa, ale jest to stosunkowo "ubogi" sposób.

Używając netstat będziesz miał znacznie więcej informacji o hostach, ba nawet możesz sprawdzić adres IP serwera gry, w którą aktualnie grasz itd

PS.

Jeśli nie wiesz o czym mówię nawet nie testuj, bo stwierdzisz że masz odpalone 5x wp.pl bo tyle aktywnych połączeń będzie pomiędzy serwerem wp a Twoim kompem ;) A jeśli jednak chcesz się rozwinąć to choć sprawdź na wiki czym jest polecenie sieciowe netstat.

Pozdrawiam,

LoK

Opublikowano

yyyy oO? Nie widziałem jeszcze żeby używać pingu do określenia IP serwera strony www. Owszem działa, ale jest to stosunkowo "ubogi" sposób.

Używając netstat będziesz miał znacznie więcej informacji o hostach, ba nawet możesz sprawdzić adres IP serwera gry, w którą aktualnie grasz itd

PS.

Jeśli nie wiesz o czym mówię nawet nie testuj, bo stwierdzisz że masz odpalone 5x wp.pl bo tyle aktywnych połączeń będzie pomiędzy serwerem wp a Twoim kompem ;) A jeśli jednak chcesz się rozwinąć to choć sprawdź na wiki czym jest polecenie sieciowe netstat.

Pozdrawiam,

LoK

Nie piszemy w tematach nieodświeżanych dłużej niż miesiąc.

10s7llx.png

By

Maxio!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...