Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt, Podstawy Gry, Rozgrzewka, Czas Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spis Treści:

1. O mnie

2. Sprzęt i jego ustawienie

3. Podstawy gry

3. Rozgrzewka / Trening

4. Czas Gry

O mnie:

Pewnie wielu z was się zastanawia, któż taki może pisać takowy poradnik... Wielu wątpi w moją wiedz, nie ufa moim radom.

Zacznijmy od wieku. Zatem, urodziłem się w 2001, mam 15 lat, w CS gram od 2007. Za sobą mam już kilka lanów. Przegranych godzin łącznie około 3500. Ranga Global Elite, na Faceicie Diament. Więcej informacji znajdziecie na moim profilu.

Sprzęt i jego ustawienie:

Tutaj wiele osób pisze, że nie sprzęt a technika czyni z was zawodnika, lecz nie jest to do końca prawda. Niestety, ale ta gra zależy od komputera, internetu, wyposażenia. Teoretycznie przeciwnik zobaczy nas szybciej grając na stabilniejszym i silniejszym łączu, z większą ilościa hz w monitorze oraz stała liczbą FPS odpowiadająca ustawieniom monitora.

a ) Sprawny i odpowiadający wymaganiom CS:GO komputer

b ) Dobry monitor, najlepsze są te z ilościa 144 hz.

c ) Podkładkę pod mysz, najlepiej dużą. Mamy wtedy wygodę i więcej miejsca na przesunięcie myszki, zatem obrót o więcej stopni w grze.

d ) Mysz z dobrym sensorem ( o tym dwa wers niżej ) - Dopasowaną do dłoni, zatem zalecam kupować w sklepie, nie przez internet.

d1 )

Sensory laserowe: Avago S9500 i Avago S9808

Sensory optyczne: Avago 3888, Avago 3090, Avago 3095, Avago 3310

e ) Słuchawki z mikrofonem, najlepsze są nauszne ( wygłuszające otoczenie ).

Podstawy gry:

a ) Nigdy się nie poddawaj.

b ) Nie rashuj zbyt często, w tych samych miejscach - jest to po prostu zgubą, gdyż przeciwnicy w tym właśnie miejscu w końcu zastawią pułapkę.

c ) Graj czysto, nie używaj wspomagaczy. W ten sposób nie osiągniesz nic, prócz wymarzonej rangi. Prędzej czy później oszustów spotyka ten sam los.

d )Graj fairplay. Nie przeszkadzaj teammatom, nie używaj zbędnie mikrofonu. Staraj się panować nad emocjami, nie ranić lub także zabijać swoich kolegów z drużyny. Nie przezywaj przeciwników.

e ) Ćwicz wszystkie wspierane przez różne ligi mapy, ponieważ granie jednej nie ma najmniejszego sensu - na zawodach nie gramy tylko tej jedynej.

f )Ucz się rzucania granatów, tworzą bardzo dużą przewagę mapy i nad przeciwnikiem.

g ) Nigdy nie mów, że przegraliście przez drużynę, może to ty nie zabiłeś jeszcze jednego rywala, który zneutralizował twoich. Jest to gra drużynowa.

Rozgrzewka / Trening:

Jest bardzo ważnym aspektem gry. Dzięki temu możemy w dalszej grze użyć 100% naszych umiejętności. Jest kilka typów rozgrzewki oraz treningu. Nigdy o niej nie zapominajcie. Przytoczę kilka z nich:

- Pamięć mięśniowa [ training_aim_csgo2 ]

- Refleks [ Wszelkie Deathmatche ]

- Celność [ Mapy typu AIM ]

- Granaty [ Serwer z botami / Mapy z warsztatu ]

- Granie 1vs1 [ Areny ]

Teraz troszkę o nich opowiem. 

- Dzięki treningowi pamięci mięśniowej nasz mózg jest w stanie zapamiętać, o ile musi przesunąć myszkę na podkładce, aby obrócić się w grze o X stopni.

- Poprawienie czasu reakcji

- Poprawa celnośći

- Nauka rzucania przydatnych granatów ( najczęściej są to dymne ).

- Polepsza myślenie w sytuacji 1 na 1.

Czas Gry:

W tym punkcie, po prostu dam rady do zachowań w grze.

- Używaj dużej ilości granatów, zapewnia przewagę nad mapą.

- Staraj się wyciągać fraga, stamtąd gdzie masz najlepszego respa ( po prostu możesz być na pozycji szybciej niż przeciwnik ).

- Jeżeli grasz po stronie CT - nie rashuj.

- Jeśli jesteś antyterrorystą granat dymny / wybuchowy / zapalający rzucaj od razu po zobaczeniu przeciwnika, nie ma sensu rzucanie od razu.

- Nie zapominaj o granacie zapalającym - najlepszym do gry defensywnej. Wyobraź sobie, że z tunelu wybiega 5 przeciwników, a tam leży mołotow lub granat zapalający, przeciwnicy wybiegają z ilością życia w granicy 20-40 hp. Wystarczy jeden strzał, by ich zabić. Drugim sposobem użycia jest bronienie bomby. Pomyśl, że jest sytuacja 1vs1. Stoisz w BS. CT biegnie od strony gali, ma mało życia, do wybuchu pozostaje 20 sekund. Rzucasz granata, wszystko się pali, przeciwnik nie przebiegnie, gdyż ma mało życia - runda twoja.

Powodzenia ! 

Jeżeli poradnik się spodoba użytkownikom - zrobię kolejne.

Zakaz kopiowania poza ten portal.

Cały poradnik zrobiony przeze mnie !

Zachęcam do recenzji :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A więc poleci duża dawka hejtu ode mnie. 

Na początek zanim zacznę to może podzieliłbyś się swoim profilem? Zarówno steam jak i faceit. 

Na razie znalazłem tylko to:

http://steamcommunity.com/id/officialra/

I gdzie te "niby" godziny? Do tego program do odblokowywania osiągnięć. Wszystkie osiągnięcia w 196 godzin? Niemożliwe.

:) 

1. Po pierwsze, nie wiadomo do czego nawiązuje temat, nigdzie nie widzę nawet słowa o czym ten poradnik jest. Domyślając się po dalszej wypowiedzi jest to poradnik o byciu pro :v 
  2. Sprzęt to tylko rzecz dodatkowa - nieposiadanie dobrego sprzętu nie zwalnia z bycia pro.
  3. Podstawy gry - porady chyba z internetu albo doświadczenia na goldach. Nie dosyć, że są oczywiste to jeszcze pisane chyba przez golda. 
  4. Trening - milion poradników/tematów dotyczących trenowania aima więc tutaj się nie postarałeś. 
  5. Czas gry - wszystko praktycznie o granatach, które meczu nie ugrają..
Dzięki treningowi pamięci mięśniowej nasz mózg jest w stanie zapamiętać, o ile musi przesunąć myszkę na podkładce, aby obrócić się w grze o X stopni.

Tekst chyba od izaka. 

Podsumowanie: Poradnik pisany najwidoczniej przez golda/kałacha, który chciał zabłysnąć i napisał ten bezsensowny poradnik z którego nikt i tak się nie nauczy.

Pozdrawiam.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...