Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta na przytycie

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Było już milion takich tematów, ale mogę to robię.

Otóż mam niedowagę, jem dużo (nawet takie gówna jak pizza, magdonaldy, kejefsowe, zupki z proszku) a tak i tak nie tyje...

Wczoraj nawet zjadłem całą pizze 60 cm ;-; (wiem, że tego nie widać od razu na następy dzień xD )

Co powinienem najwięcej jeść, żeby przytyć ? Ostatnio nawet na siłownie nie chodzę, żeby tłuszcze zostały i nic :v

Opublikowano

:v

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne, policz ile białka, tłuszczów i węglowodanów potrzebujesz. Następnie do twojego zapotrzebowania dołóż 200 kalorii i na podstawie tego ułóż sobie dietę. 

Przestań jeść pizze, kfc i inne śmieci.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jaki masz wzrost i ile ważysz?

ps: jest taki dział jak sport

Opublikowano

Jaki masz wzrost i ile ważysz?

ps: jest taki dział jak sport

187 cm. Aktualnie nie mam wagi, ale jak ostatnio (2 tygodnie temu) to 60 KG. :/

PS. Nie wiedziałem, że dieta to sport. 

@Arbich za trudno dla mnie xdd

Opublikowano

187 CM i 57 KG. :> Nadal żyję jakby ktoś był ciekawy. xD Z tą różnicą, że uprawiam sport, zdrowo się odżywiam i nie jem mięsa.

Opublikowano

187 CM i 57 KG. :> Nadal żyję jakby ktoś był ciekawy. xD Z tą różnicą, że uprawiam sport, zdrowo się odżywiam i nie jem mięsa.

Ja jem wszystko i jestem chudy.

Ryż i kurczak, polecam na tycie.

To naprawdę działa, jakbym to jadł codziennie, albo przynajmniej co dwa dni na obiad ? 

Opublikowano

Regularne posiłki co dwie/trzy godziny 5-6 razy dziennie.

Spoko rozumiem.

Ale co miałbym jeść ? Żeby nie było, że nie mówię- chodzę na siłownie. Znaczy aktualnie przerwa, bo muszę przytyć, ale chce jak najszybciej wrócić.

Opublikowano

Najlepiej idź do dietetyka, bo nie każdy organizm reaguje na dane potrawy tak samo i nie od wszystkiego przytyjesz, więc lepiej poradzić się specjalisty.

Opublikowano

Spoko rozumiem.

Ale co miałbym jeść ? Żeby nie było, że nie mówię- chodzę na siłownie. Znaczy aktualnie przerwa, bo muszę przytyć, ale chce jak najszybciej wrócić.

Masło orzechowe, sernik, kasza gryczana, ryż, mięso, makrela, tuńczyk, jajka  itd.

Przed każdym posiłkiem wypij szklankę soku by pobudzić apetyt

@harnaś

Proszę Cię .... dietetycy tylko wyłudzają kasę na naiwnych osobach, lepiej sobie samemu rozpisać dietę, bo wszystko można znaleźć w internecie.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Masło orzechowe, sernik, kasza gryczana, ryż, mięso, makrela, tuńczyk, jajka  itd.

@harnaś

Proszę Cię .... dietetycy tylko wyłudzają kasę na naiwnych osobach, lepiej sobie samemu rozpisać dietę, bo wszystko można znaleźć w internecie.

A ten ryż+pierś z kurczaka działa ? Czy lepiej coś z tego co wymieniłeś ?

Opublikowano

@harnaś

Masz racje, rozpisz sobie diete, wydawaj w c**j hajsu i nic na tym nie osiągnij. Ja nie mówie o tych dietetyczkach po studiach za 50zł tylko o normalnych dietetykach które pomogą przygotować diete pod daną osobe.

Opublikowano

A ten ryż+pierś z kurczaka działa ? Czy lepiej coś z tego co wymieniłeś ?

Jasne, że tak, ale nie dasz radę ciągle jeść kurczaka z ryżem, poza tym jest to bezsens...

Najlepiej wstawaj rano jak idziesz do szkoły zjadaj omleta lub jajecznicę, do szkoły weź sobie kanapki/bułki z sałatą, ogórkiem pomidorem, rzodkiewką, szynką(drobiowa Madej Wróbel -  samo mięsko i to brdzo smaczne). Po szkole na obiad zjedz sobie najlepiej jakieś mięso + węgle typu ziemniaki, ryż, kasza + surówka. Po obiedzie odpocznij pójdź na trening, a po treningu jakaś rybka z pieczywem, polecam tuńczyka w Kauflandzie masz bardzo dobrą sałatkę. Przed snem masło orzechowe minimum 90% orzechów w składzie. A ludzi takich jak wyżej nie słuchaj, bo gość nie ma o niczym pojęcia, a mądrzy się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Ja miałem taki sam problem co Ty, więc wiem co piszę, ale jeżeli chcesz iść do dietetyka płacić mu po 200 zł za wizytę i słuchać jakichś pierdół o wyimaginowanych jedzonek to droga wolna, ale za te 200zł możesz kupić sobie coś do jedzenia, nieprawda?

805491408806070489277.png

Opublikowano

Jasne, że tak, ale nie dasz radę ciągle jeść kurczaka z ryżem, poza tym jest to bezsens...

Najlepiej wstawaj rano jak idziesz do szkoły zjadaj omleta lub jajecznicę, do szkoły weź sobie kanapki/bułki z sałatą, ogórkiem pomidorem, rzodkiewką, szynką(drobiowa Madej Wróbel -  samo mięsko i to brdzo smaczne). Po szkole na obiad zjedz sobie najlepiej jakieś mięso + węgle typu ziemniaki, ryż, kasza + surówka. Po obiedzie odpocznij pójdź na trening, a po treningu jakaś rybka z pieczywem, polecam tuńczyka w Kauflandzie masz bardzo dobrą sałatkę. Przed snem masło orzechowe minimum 90% orzechów w składzie. A ludzi takich jak wyżej nie słuchaj, bo gość nie ma o niczym pojęcia, a mądrzy się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Ja miałem taki sam problem co Ty, więc wiem co piszę, ale jeżeli chcesz iść do dietetyka płacić mu po 200 zł za wizytę i słuchać jakichś pierdół o wyimaginowanych jedzonek to droga wolna, ale za te 200zł możesz kupić sobie coś do jedzenia, nieprawda?

Nie wydawałbym nawet 100 zł na jakiegoś dietetyka xD

Dzięki wielkie, spróbuje się do tego przystosować jak najszybciej. 

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...